Parama dėkojame




Popiežius: katalikiškų mokyklų uždavinys – jaunimą atverti tiesai, gėriui ir grožiui

groziuiKrikščioniškas ugdymas yra menas jaunimą atvesti į gyvenimo pilnatvę, pažymėjo popiežius penktadienio, vasario 1 d., audiencijoje amerikiečių katalikų aukštosios mokyklos „University of Notre Dame“ tarybos nariams ir akademinės bendruomenės atstovams.

Pranciškus kalboje priminė, kad ugdymas katalikiškose mokyklose yra pagrįstas tikėjimu tampria tikėjimo ir proto darna, iš kurios kyla krikščioniškos žinios aktualumas tiek asmeniniame, tiek socialiniame gyvenime. Universitetinės bendruomenės yra pašauktos su išmintimi ir pagarba lydėti žmones, ypač jaunimą, gyvenimo keliais, jiems padėti subrandinti atsivėrimą viskam, kas yra tiesa, gėris ir grožis. Todėl, anot popiežiaus, svarbu ugdyti dialogą ir susitikimo kultūrą, kad visi galėtų išmokti atpažinti, įvertinti ir mylėti kiekvieną kitą žmogų kaip seserį ir brolį, ir dar prieš tai, kaip Dievo mylimą dukrą ir sūnų.

Pranciškus pasidžiaugė „University of Notre Dame“ akademinės bendruomenės pastangomis iškeliant esminį religijos vaidmenį ugdant žmonių širdis, liudijant Evangelijos džiaugsmą, jos galią ir gebėjimą perkeisti visuomenę ir visiems perduodant šią galią nūdienos iššūkiams priimti.

Katalikiškas ugdymas, anot popiežiaus, be kitų dalykų, įpareigoja kurti geresnį pasaulį, mokyti tarpusavio sugyvenimo, broliško solidarumo ir taikos. „Negalime likti uždari savo institucijų sienose ir jų ribose, bet turime stengtis išeiti į paribius, kad juose sutiktume Kristų ir jam tarnautume vargstančiuosiuose“, – priminė popiežius. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode