Parama dėkojame




Popiežiaus katechezė: krikščionis girdi Dievo balsą ir yra dėmesingas žmonėms

balsaTrečiadienio rytą susitikęs su keliais tūkstančiais piligrimų popiežius Pranciškus skaitė paskutinę dalį pastarųjų kelių mėnesių bendrąsias audiencijas lydėjusios katechezės apie misionieriškąjį uolumą ir visų pareigą skelbti ir liudyti Evangeliją.

Baigiamojoje šio katechezių ciklo dalyje Pranciškus komentavo evangelisto Morkaus liudijimą apie nebylio pagydymą – stebuklą, kurį Jėzus padarė pagonių gyvenamame krašte. Jėzus, su mokiniais nuvykęs į Palestinos šiaurę, kurios gyventojų dauguma buvo ne žydai, bet pagonys, atvėrė ausis ir burną kurčnebyliui. Popiežius atkreipė dėmesį, kad Biblijoje kurtumas ir nebylumas suprantami ir metaforiškai, reiškia uždarumą Dievo kvietimams. Tad ir šio stebuklo aprašyme kurčiam ir nebyliam žmogui Jėzaus ištartą žodį „Efata“ („Atsiverk“) suprantame ne tik kaip jo fizinės negalios pagydymą, bet ir kaip padarymą įgaliu girdėti ir skelbti Dievo žodį.

„Atsiverk“, – sako Jėzus kiekvienam tikinčiajam ir visai savo Bažnyčiai. „Atsiverkite, nes Evangelijos žiniai reikia jūsų, kad ji būtų liudijama ir skelbiama, – sakė Pranciškus. – Tai skatina mus pamąstyti, kokia turi būti krikščionio laikysena, atsiminti, kad krikščionis turi būti atviras Dievo žodžiui ir tarnystei kitiems. Uždariems krikščionims visada baigiasi blogai, nes jie nėra krikščionys, jie yra ideologai, uždarumo ideologai. Krikščionis turi būti atviras Žodžio skelbimui, turi priimti brolius ir seseris. Tad kvietimas „Atsiverk“ yra skirtas visiems.“

„Broliai, seserys, visi jauskimės pašaukti kaip pakrikštytieji liudyti ir skelbti Jėzų, – kalbėjo popiežius. – Prašykime malonės, kad kaip Bažnyčia sugebėtume įgyvendinti pastoracinį ir misionierišką atsivertimą. Viešpats ant Galilėjos ežero kranto paklausė Petro, ar jis jį myli, o paskui paprašė ganyti jo avis. Taip pat ir mes užduokime sau šį klausimą. Kiekvienas iš mūsų užduokime sau šį klausimą: ar tikrai myliu Viešpatį tiek, kad noriu jį skelbti? Ar noriu tapti jo liudytoju, o gal tenkinuosi tik žinojimu, kad esu jo mokinys? Ar myliu žmones, kuriuos sutinku, ar už juos meldžiuosi? Ar noriu ką nors daryti, kad Evangelijos džiaugsmas, pakeitęs mano gyvenimą, padarytų ir kitų gyvenimą gražesnį?“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode