Marcinkevičius




Ligoninėje baigtas dar vienas tyrimas – išvados pateiktos dalininkams

ligonine07Mažeikių rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba atliko tyrimą Regioninėje Mažeikių ligoninėje dėl šioje gydymo įstaigoje galimo fiktyvaus darbuotojų įdarbinimo, atlyginimų paskaičiavimo, priedų skyrimo bei panaikinimo pagrįstumo, viešųjų pirkimų (ypatingai mažos vertės) procedūrų vykdymo teisėtumo ir pagrįstumo. Išvados pateiktos dalininkams (Savivaldybei ir Sveikatos apsaugos ministerijai) bei ligoninei. Šiuo metu vertinama pateikta tyrimo medžiaga, bus priimamas sprendimas. 

Regioninės Mažeikių ligoninės dalininkai praėjusiais metais svarstė minėtus klausimus – įvertinti situaciją Regioninėje Mažeikių ligoninėje dėl organizuojamų ir vykdomų procesų pavedė Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybai. Išvados turėjo būti pateiktos iki 2024 m. sausio 1 d. Gydymo įstaigai laiku nepateikus viešųjų pirkimų dokumentų, tyrimo atlikimo terminas pratęstas iki sausio pabaigos.   

Savivaldybės mero potvarkiu sudaryta komisija, susidedanti iš dviejų Savivaldybės mero ir dviejų sveikatos apsaugos ministro deleguotų atstovų, praėjusiais metais ligoninėje atliko tyrimą dėl galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto. Po komisijos išvados dalininkai bendru sutarimu pripažino, kad Regioninės Mažeikių ligoninės direktorius Sigitas Kaktys pažeidė atskiras Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas. 

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode