Marcinkevičius




Klaipėdoje – naujo formato alternatyvi garso terapija

terapijŠ. m. gegužės mėnesį Klaipėdoje bus pirmą kartą rengiama alternatyvios terapijos performansų serija skirta meditacijai, poilsiui, atsipalaidavimui ir sąmoningumo būsenos patyrimui per gilų įsiklausymą.

Pasak menininko ir performansų autoriaus Augustino Našlėno, “meditacijų pagrindą sudaro gamtos garsų įrašai, surinkti kuršių šventvietėse, papildyti subtilia erdvės jausmą suteikiančia sintezatorių muzika, ir improvizacijos senoviniais šamaniškais instrumentais: fleitomis, rėminiais būgnais, kanklėmis, vario dubenėliais, barškučiais. Performansų metu naudojama keturių kanalų erdvinio garso sistema, kuri leidžia giliau patirti garsus ir pasinerti į jų tėkmę.”

Gilaus klausymo meditacinė praktika yra efektyvus būdas nuraminti įjautrintą nervų sistemą, sugrįžti į kūną ir atsipalaiduoti. 2020 metais JAV atlikti klinikiniai tyrimai parodė, jog poilsio metu klausant į 432 Hz rezonansą suderintos muzikos, nervų sistema nurimsta, širdies ritmas sulėtėja ir nerimo lygis sumažėja greičiau nei klausant į kitokį dažnį suderintos muzikos, ar išvis be muzikos. 432 Hz garso vibracija dera su natūralia Žemės vibracija, vadinamuoju “Šumano rezonansu” (7,83 Hz). Tai suteikia į šį dažnį suderintai muzikai raminantį, “įžeminantį” efektą.

Renginių metu naudojama keturių kanalų erdvinio garso sistema leidžia giliau patirti garsus ir pasinerti į jų tėkmę. Renginio dalyviai išgirs elektroniniu būdu atkuriamus gamtos garsų įrašus iš 7 kuršių šventviečių Klaipėdos rajone, kuriuos organiškai papildys gyvai atliekamos instrumentinės improvizacijos. 432 Hz elektroninių ir organiškų garsų sintezė leis atpalaiduoti nervų sistemą ir paleisti psichinę įtampą.

Renginių data: 2024 m. gegužės 14, 21, 28 d.

Vieta: Turgaus g. 17, Klaipėda, jogos centras „Mahamudra“

Organizatorių nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode