Marcinkevičius




Kokius darbus iš žmonių perima robotai?

Išmanieji robotai iš žmonių perima daug buitinių darbų ir taip palengvina jų kasdieninių darbų naštą. Jie žmones pavaduoja tada, kai reikia prižiūrėti tvarką ir švarą namuose – siurbti ir plauti grindis, valyti langus bei baseinus, pjauti sode veją. Šiuo metu tarp robotų pats populiariausias yra siurblys robotas.

 

Kuo siurbliai robotai yra pranašesni už standartinius siurblius?

Pagrindinis siurblio roboto pranašumas prieš standartinį, tai kad su pastarojo siurbiamuoju vamzdžiu ne visas vietas galima lengvai pasiekti. Tuo tarpu plokščios formos ir labai kompaktiški dulkių siurbliai – robotai gali išvalyti ir sunkiai pasiekiamas vietas po lova, sofa ar spinta. Be to, tarp šių siurblių yra ir tokių, kurie turi šoninius šepetėlius, valančius nešvarumus išilgai sienos, kambario kampų ir baldų kraštų.

Dar vienas siurblių – robotų privalumas – jų siurbimo galia yra labai didelė, todėl jie susiurbia kur kas daugiau nešvarumų nei įprastiniai dulkių siurbliai. Išmanieji siurbliai vertinami ir už tai, kad veikia labai tyliai, todėl netrikdo nei triukšmo bijančių keturkojų augintinių, nei miegančių mažylių ramybės.

Kaip vienu metu vyksta grindų siurbimas ir plovimas?

Kadangi dulkių siurblys – robotas turi įdiegtą siurbimo ir plovimo funkciją, jis iš karto po dulkių susiurbimo tuoj pat imasi išplauti grindis. Tai ryškiai palengvina namų priežiūros darbų naštą. Be to, jie įstengia ne tik nuvalyti kilimų paviršių, bet ir pašalinti įsisenėjusias dėmes. Puiku ir tai, kad grindų valymo metu siurblys-robotas be jokių nesklandumų siurbia išsišėrusius gyvūnų gaurus.

Kas padeda dulkių siurbliams-robotams aptikti dulkes ir kitus nešvarumus esančius namuose?

Nieko stebėtino, kad dulkių siurbliai - robotai patys suranda namuose esančius nešvarumus. Juose yra įdiegti specialūs optiniai ir akustiniai jutikliai, kurie ir aptinka pačias nešvariausias būsto vietas. Dažniausiai jos yra fiksuojamos prie lauko durų, koridoriuje, šalia vonios kambario, virtuvėje, kitose vietose, kuriose daugiau vaikštoma.

Šias vietas valydami siurbliai – robotai šiai procedūrai skiria daugiau laiko ir jėgos. Dauguma tokių siurblių turi įmontuotą specialų filtrą, kuris vos ne visu šimtu procentų filtruoja visus pagautus alergenus ir vos iki dešimties mikronų dydžio siekiančias dulkeles.

23-24a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode