Sprogimas

Kokiais aksesuarais aprūpinti pirtį?

pirtisKad pirtyje galėtume jaustis jaukiai ir komfortiškai, reikalinga ne tik gera pirties krosnelė, puikus garas, bet ir praktiški ir tuo pačiu elegantiški aksesuarai. Pirtyje puikiai atrodo mediniai kubiliukai, kaušeliai vandeniui semti, veltinės pirštinės, beržinės, ąžuolinės ir liepinės vantos, chalatai, rankšluosčiai, šlepetės, kepuraitės ir pan.

Kokia turi būti pirties kepuraitė?

Geriausia pirtyje naudoti grynos vilnos kepuraites, nes jos patikimai apsaugo galvą nuo perkaitimo. Tinka ir lininės kepuraitės. Tinkamiausia tokiai kepuraitei yra varpo forma, nes tada ji išlaiko tarpą tarp pakaušio ir viršugalvio, pro kurį lengvai gali cirkuliuoti oras. Šis galvos apdangalas išsaugo pastovią temperatūrą, tad galva ir neperkaista.

Kokie dar yra populiarūs tekstiliniai aksesuarai?

O veltinės pirštinės pirtyje patikimai apsaugo rankas nuo nudegimų, kai liečiate metalinius daiktus. Pirtyje taip pat yra reikalingos prijuostės, jos pasitarnauja tada, kai imatės vanoti kitus pirtyje besimaudančius. Tekstiliniai aksesuarai yra išausti iš pačios aukščiausios kokybės lino, vilnos, medvilnės arba jų derinių.

Kokių matavimo prietaisų reikia pirtyje?

Pagrindiniai pirties matavimo prietaisai – tai termometrai ir higrometrai. Jų dėka galima sekti ir reguliuoti pirties oro temperatūrą ir drėgmės lygį. O termo higrometras savyje iš karto jungia du atskirus prietaisus – termometrą ir higrometrą.  

Kas padeda pirtyje paskleisti įspūdingus aromatus?

Specialūs aliejai, kvapniųjų augalų nuovirai pirtyje padeda sukurti neišpasakytai malonią, sklidiną įvairiausių aromatų aplinką, kurioje būnant akivaizdžiai pagerėja nuotaika, gyvenimas ima atrodyti esąs gražesnis. Visa tai garantuoja garuose pasklidę gardūs kvapai, kurie susilieja su jaukiu degančios medienos ir įkaitusių akmenų kvapu.

Ką reikia padaryti, kad pirtyje būtų sukurta maloni aromaterapinė aplinka?

Vienas iš variantų – pirties sienas ir lubas numazgoti su kvapniųjų augalų nuoviru. Taip pat galima šių augalų tinktūras užlašinti ant įkaitintų pirties akmenų, tada jų aromatas pasklis kartu su garais. Dar vienas iš būdų – nusipirkti specialią aromatinę lempą su integruotu drėgmei atspariu garo kaitinimo elementu. Kad pirtyje nuolat sklistų malonūs kvapai, aromaterapijos būdų yra įvairių. O jeigu jums kyla daugiau klausimų apie pirties aksesuarus, atsakymus rasite interneto svetainėje: pirciupasaulis.lt

23-222

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode