RETRO

Tobulinama energetikos ekstremalių situacijų valdymo schema

situacijuVyriausybė pritarė Energetikos ministerijos pateiktiems siūlymams dėl veiklos organizavimo susiklosčius ekstremaliai energetikos padėčiai. Įstatymo projektu siekiama užtikrinti energetinių resursų tiekimą gyvybiškai svarbioms valstybės institucijoms ir nustatomos atsakomybės savivaldos lygmenyje.   

Nutarimo projektu atnaujinta Vartotojų aprūpinimo energija ir energijos ištekliais esant ekstremaliajai energetikos padėčiai tvarka, įgyvendinant Krizių valdymo ir civilinės saugos įstatymo pakeitimus, kuriais remiantis Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos funkcijas perima Nacionalinio saugumo komisija. 

Nutarimo projekte nustatytos ir atskirtos savivaldybės mero, administracijos direktoriaus ir parengties pareigūno civilinės saugos funkcijos ekstremaliosios energetikos padėties atveju. Tai leis operatyviai spręsti vartotojų aprūpinimo energija ir energijos ištekliais klausimus įvykio, ekstremaliojo įvykio, krizės, ekstremaliosios situacijos ar nepaprastosios padėties metu. 

Anksčiau savivaldos lygmenyje nebuvo nustatyta mero atsakomybė, o ekstremaliąją energetikos situaciją valdydavo administracijos direktorius.  

Projekte nurodoma, kad gyvybiškai svarbias valstybės funkcijas atliekantiems vartotojams (policijai, sveikatos įstaigoms ir kt.) privalo būti užtikrintas energijos išteklių tiekimo prioritetas įvykių, ekstremaliųjų įvykių, krizės, ekstremaliosios situacijos ar nepaprastosios padėties metu. Nustatyta, kad Krašto apsaugos sistemos padalinių aprūpinimas energijos ištekliais karo padėties metu būtų neribojamas. 

Energetikos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode