Parama dėkojame




srityjePer Rusijos dronų ataką Ukrainos pietvakariuose esančios Odesos srities uoste trečiadienio naktį žuvo žmogus, pranešė regiono gubernatorius.

Naktiniai išpuoliai truko tris valandas ir buvo nukreipti į Izmajilo rajoną, per „Telegram“ pranešė Olehas Kiperis.

Dunojaus upės Izmajilo uostas, kuris ribojasi su NATO nare Rumunija, tapo pagrindiniu Ukrainos produktų eksporto maršrutu po to, kai Rusija liepą pasitraukė iš tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms sudaryto susitarimo dėl grūdų.

„Deja, vienas žmogus žuvo“, – sakė O. Kiperis ir pridūrė, kad ligoninėje mirė sunkiai sužeistas žemės ūkio darbininkas. 

„Keliose gyvenvietėse užfiksuoti sugriovimai ir gaisrai“, – sakė gubernatorius ir nurodė, kad buvo apgadinta uosto ir žemės ūkio infrastruktūra, įskaitant administracinius pastatus.

Žlugus susitarimui, pagal kurį buvo leista gabenti grūdus iš Juodosios jūros uostų, Rusija suintensyvino išpuolius prieš Ukrainos pietines Odesos ir Mykolajivo sritis, kur yra uostai ir žemės ūkio eksportui gyvybiškai svarbi infrastruktūra.

Antradienio naktį Ukrainos pajėgos virš Odesos srities numušė 17 Rusijos dronų.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas (Klausas Johanisas) antradienį atkreipė dėmesį, kad išpuoliai kaimyninėje Ukrainoje vyko labai arti jo šalies sienos.

Bukareštas griežtai pasmerkė Rusijos išpuolius prieš Ukrainos infrastruktūrą prie Dunojaus.

Trečiadienio naktį Kyjivas taip pat buvo apšaudytas raketomis, tačiau, anot pareigūnų, aukų ir žalos nebuvo.

Rusijos lėktuvai paleido į Ukrainos sostinę sparnuotųjų ir kitokių, galbūt, balistinių raketų, platformoje „Telegram“ parašė Kyjivo karinės administracijos vadovas Serhijus Popko.

„Visi sostinės kryptimi judėję priešo taikiniai buvo sunaikinti oro gynybos (...) Šiuo metu turimais duomenimis, Kyjive aukų ar sugriovimų nėra“, – sakė jis.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode