Parama dėkojame




ekvaEkvadoro sostinę Kitą ketvirtadienio naktį sukrėtė išpuoliai su granatomis ir dviem sprogimais automobiliuose, o po kelių valandų kaliniai šešiuose kalėjimuose įkaitais paėmė 57 kalėjimo prižiūrėtojus ir policininkus, pranešė pareigūnai.

Išpuolių banga greičiausiai buvo organizuoto nusikalstamumo jėgos demonstravimas. Aukų jis nepareikalavo.

Tuo tarpu kalinių sukilimas, kaip manoma, yra atsakas į dieną prieš tai policijos surengtus reidus kalėjimuose siekiant konfiskuoti ginklus.

Automobiliuose įtaisytų sprogmenų atakos buvo nukreiptos į kalėjimų sistemą prižiūrinčią agentūrą SNAI – vienas sprogmuo sprogo prie jos būstinės, o kitas – prie pastato, kuriame anksčiau buvo agentūros biurai.

Po kelių valandų SNAI pranešė, kad šešiose šalies kalinimo įstaigose kaliniams pavyko įkaitais paimti 50 kalėjimo prižiūrėtojų ir septynis policijos pareigūnus.

„Mes susirūpinę dėl savo pareigūnų saugumo“, – spaudos konferencijoje Kite sakė vidaus reikalų ministras Juanas Zapata (Chuanas Sapata).

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode