Marcinkevičius




Pirmoji ponia dėkojo Lietuvos „Caritui“ pasiaukojamos veiklos 35-mečio proga

nausedienePirmoji ponia Diana Nausėdienė šeštadienį Kaune dalyvaudama Lietuvos „Carito“ 35-ųjų atkūrimo metinių šventėje dėkojo šios organizacijos įkūrėjoms, savanoriams ir visai bendruomenei už pasiaukojamas pastangas padėti pažeidžiamiausiems visuomenės nariams.

Pasak D. Nausėdienės, „Carito“ bendruomenės narių begalinis atsidavimas ir rūpestis į gera keičia daugybės žmonių gyvenimus visoje Lietuvoje. „Carito“ savanoriai padeda tiems, kas susiduria su skurdu, liga, vienatve, netektimi, krize ar nelaime.

„Ne tik teikiate materialinę pagalbą, bet ir dovanojate savo laiką, dėmesį, šiltą žodį ir užuojautą visiems ir visur. Jūsų darbai – tarsi šviesa tamsoje. Sunkiausiomis akimirkomis jie suteikia vilties ir stiprybės kiekvienam bendruomenės nariui“, – sakė pirmoji ponia.

Pasak D. Nausėdienės, 1989 m. atsikūrusio Lietuvos „Carito“ pastangomis visa Lietuva yra gražesnė ir šviesesnė. Prie to nuo pirmųjų šios organizacijos veiklos dienų prisidėjo daugybė vienuolių, aktyvių pasipriešinimo sovietinei sistemai dalyvių, disidentų, kunigų, Bažnyčios hierarchų, antisovietinės literatūros, „Lietuvos katalikų bažnyčios kronikos“ kūrėjų ir platintojų, galiausiai – „Carito“ idėja tikinčių savanorių.

Pasak Lietuvos pirmosios ponios, „Carito“ bendruomenės nariai iki šiol pavyzdingai puoselėja humanistinę gailestingumo, labdaros, visuomeninės paramos ir tarnystės tradiciją. Tuo buvo galima įsitikinti ir pasaulį ištikus koronaviruso pandemijai, ir Ukrainą visa jėga užgriuvus Rusijos agresijos karui.

D. Nausėdienė dėkojo visiems, kas prisideda prie ukrainiečiams teikiamos paramos Ukrainos centre Vilniuje ar rūpinasi Ukrainoje gyvenančių žmonių poreikiais.

Visai Lietuvos „Carito“ bendruomenei pirmoji ponia linkėjo dar daugiau stiprybės ir ryžto nešti viltį bei pagalbą tiems, kam jos labiausiai reikia.

Lietuvos „Carito“ atkūrimo 35-ųjų metinių šventėje Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Didžiojoje salėje dalyvavo apaštalinis nuncijus, arkivyskupas Petaras Rajičius, Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas, Europos „Carito“ prezidentas, monsinjoras Michaelis Landau, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, VDU rektorius Juozas Augutis, Lietuvos „Carito“ įkūrėjos, tarp jų vienuolė Albina Pajarskaitė, ir bendruomenės nariai.

Lietuvoje „Caritas“ veikė nuo 1926 m. iki 1940 m., o 1989 m. balandį ši organizacija buvo atkurta Kaune.

Asociatyvi kasvykstakaune.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode