RETRO

M. Sinkevičius neigia piktnaudžiavęs išmokomis Jonavoje, bet grąžins 4 tūkst. eurų

sinkeJonavos rajono meras, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmasis vicepirmininkas Mindaugas Sinkevičius neigia piktnaudžiavęs tarybos nariams skiriamomis išmokomis, tačiau dalį lėšų žada grąžinti.

„Jaučiuosi nepiktnaudžiavęs ir dokumentų neklastojęs“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė jis.

M. Sinkevičius pranešė nusprendęs grąžinti 4 tūkst. eurų, kurie buvo sumokėti už ryšių paslaugas, nes vieną iš savo telefonų jis buvo davęs naudotis žmonai, kai ši buvo motinystės atostogose.

Visuomenininkas Andrius Tapinas, apžvelgdamas Jonavos politikų naudotas kanceliarines išlaidas, kėlė klausimų dėl keturių M. Sinkevčiaus turimų telefono kortelių.

Politikas savo ruožtu teigė, kad toliau už visas ryšio išlaidas mokės pats.

„Aš žadu už jas mokėti pats“, – kalbėjo M. Sinkevičius.

Klausimų taip pat sukėlė ir socialdemokrato išlaidos kurui, tačiau jis pats tikino degalus pylęsis tik tarybos nario veiklai vykdyti, o karantino metu – ir mero pareigoms atlikti, mat savivaldybės vairuotojai „yra senyvo amžiaus, priklausantys rizikos grupei“.

„Karantino laikotarpiais mes iš principo stengdavomės nenaudoti vairuotojų, kad nesukeltume jiems rizikos“, – teigė meras.

Jis teigė, kad vidutiniškai per mėnesį nuvažiuoja 2,7 tūkst. kilometrų per mėnesį, todėl jam neatrodo anomalija vykdant tarybos nario pareigas pravažiuoti 1,6 tūkst. kilometrų.

Politikas apgailestavo dėl neskaidraus lėšų naudojimo Jonavoje.

„Man labai apmaudu dėl situacijos, kuri paaiškėjo ir pasimatė Jonavoje, (...) situacija labai negera, natūralu, kad ji yra keistina ir jau pirmieji žingsniai padaryti, kad ji pasikeistų“, – teigė M. Sinkevičius.

„Matyt, per mažai dėmesio skyriau šiai temai, neprisidėjau, kad atsirastų saugikliai, kurie gal užtikrintų maksimalesnį skaidrumą, – sakė jis. – Čia kalbu jau ne tiek, kaip Jonavos rajono meras, bet kiek Savivaldybių asociacijos vadovas.“

A. Tapinas savo apžvalgoje taip pat kelia klausimus dėl kitų Jonavos Socialdemokratų partijos narių naudotų lėšų.

Jonavos meras su šiais politikais apie situaciją žada kalbėtis kitą savaitę.

„Mes esame susitarę kitą savaitę pasimatyti, – kalbėjo jis. – Aš matau poreikį ir būtinybę kalbėtis apie tai, kaip mes elgsimės, ką mes darysime.“

Politikas teigė šį klausimą bei savo tolesnę ateitį aptars ir partijos viduje.

Meras pranešė, kad tarybos sprendimu gegužės viduryje Jonavos savivaldybės taryba nusprendė laikinai nuo birželio 1-osios stabdyti išmokų mokėjimą.

Kalbėdamas apie galimybę dar vienai kadencijai kandidatuoti į Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidento pareigas M. Sinkevičius sakė dar nesąs dėl to apsisprendęs. Trauktis iš LSA vadovo pareigų dabar jis neketina, nes iki rinkiminio suvažiavimo liko mažiau nei savaitė.

Jis tvirtino matantis darbų, kuriuos galėtų dar padaryti, tačiau pabrėžė, kad „nepakeičiamų nėra“.

Autoriai: Jūratė Skėrytė, Augustas Stankevičius

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode