RETRO

Ką reikia žinoti apie automobilių elektros sistemos gedimus?

automoKaip rodo pavadinimas, automobilio elektros sistema yra atsakinga už visų transporto priemonės elektrinių komponentų maitinimą. Taigi, viena iš pagrindinių jo funkcijų yra paleisti vidaus degimo variklį per užvedimo grandinę. Tuo tarpu transporto priemonėms vis modernėjant ir naudojant daugiau elektrinių dalių, automobilio elektros sistema tampa dar svarbesnė.

Automobilio elektros sistema pradeda veikti nuo to momento, kai vairuotojas pasuka starterio raktelį. Tuo metu akumuliatorius įsijungia, siųsdamas elektrą į visus automobilio komponentus. Kadangi tai labai svarbu, automobilio elektros sistemą reikia labai gerai prižiūrėti. Daugiau informacijos internete, o mes apžvelkime pagrindinius komponentus.

Kokios dažniausiai pasitaikančios elektros problemos automobiliuose?

  • Kintamosios srovės generatorius

Pagrindinis komponentas, kuris automobilyje gamina energiją yra kintamosios srovės generatorius. Jeigu atsiranda kokių nors problemų susijusių su juo, jos priskiriamos prie automobilio elektros problemų. Kintamosios srovės generatorius mechaninę energiją paverčia elektros energija. Ir būtent iš tos pagamintos elektros energijos būna maitinamos kitos elektrinės dalys.

  • Starteris

Priešingai nei kintamosios srovės generatorius, starteris elektros energiją paverčia mechanine energija. Dėl šios priežasties jo veikimas tik kartu su transporto priemonės uždegimo įjungimu. Taigi, kai automobilis važiuoja, jis neatlieka jokios funkcijos. Todėl starterio variklio klaida gali būti nustatyta, kai automobilio starterį reikia paleisti kelis kartus, kol suveikia uždegimas.

  • Akumuliatorius

Baterija veikia kaip didelis energijos akumuliatorius. Tokiu būdu ji tampa atsakinga už visą elektrinę transporto priemonės dalį. Nustatyti akumuliatoriaus klaidas yra gana paprasta. Jeigu nepavyksta užvesti automobilio, tai jau galima suprasti, kad gali būti problemų susijusių su akumuliatoriumi. Vairuotojas gali net išgirsti triukšmą, panašų į variklio sukimosi pradžią. Tai reiškia, kad akumuliatoriuje neužtenka ten esančios energijos, kad būtų palaikomi kiti elektros komponentai. Paprastai tokia situacija dažniausiai įvyksta ryte, praėjus tam tikram laikui, kai automobilis buvo sustabdytas.

  • Apšvietimas

Apšvietimą sudaro visi žibintai, kurie padeda vairuotojui geriau matyti kelią ir būti matomam kitų vairuotojų. Taigi prie to prisideda: priekiniai žibintai, stabdžių žibintai, avariniai žibintai, gabaritiniai ir galiniai žibintai. Reguliariai apžiūrint visas su šviesomis susijusias komplikacijas galima pašalinti.

23-221b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode