Sprogimas

Nuo sausio 1 d. keičiasi priverstinio transporto priemonių nuvežimo tvarka

nuvezimoMinistrų kabinetas trečiadienį pritarė Priverstinio transporto priemonių nuvežimo ir uždraudimo toliau važiuoti tvarkos aprašo pakeitimams. Jais įgyvendinamos Saugaus eismo automobilių keliais ir Administracinių nusižengimų kodekso pataisos, įsigaliosiančios 2022 m. sausio 1 d., – praplėstas pareigūnų, turinčių teisę priimti sprendimą dėl priverstinio transporto priemonės nuvežimo, ratas. Nuo 2022 m. sausio 1 d. sprendimus dėl priverstinio nuvežimo galės priimti policijos, savivaldybių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės, Lietuvos transporto saugos administracijos pareigūnai.

Vadovaudamasis šiomis nuostatomis tais atvejais, kai priverstinai nuvežamos transporto priemonės savininko vietoje nėra, pareigūnas turės įrašyti su transporto priemone susijusią informaciją į interaktyvią priverstinai nuvežtų transporto priemonių informacinę lentelę. Minėtos lentelės duomenys bus prieinami Bendrojo pagalbos centro darbuotojams. Jeigu asmuo, neradęs automobilio, kreipsis telefonu 112, jam bus suteikta informacija apie instituciją, padėsiančią susigrąžinti transporto priemonę.

Kadangi daugiausia su transporto priemonių statymu neleistinose vietose ir bešeimininkiais automobiliais susiduria Vilniaus miesto savivaldybė, tai jai ir siūloma sukurti interaktyvią priverstinai nuvežtų transporto priemonių informacinę lentelę ir ją administruoti. Į lentelę būtų įrašoma informacija apie priverstinai nuvežtą transporto priemonę (transporto priemonės valstybinis registracijos numeris, markė, modelis) ir apie sprendimą dėl priverstinio transporto priemonės nuvežimo priėmusią instituciją.


VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode