Sprogimas

Pakeitus rezidentūros tvarką, regionuose tikimasi sulaukti daugiau jaunų gydytojų

Šiuo metu rengiama nauja gydytojų rezidentūros studijų tvarka, kai jaunieji medikai atsakomybę už savo darbą prisiimtų etapais.

Ministerija viliasi, kad jaunieji medikai, gavę teisę atlikti dalį procedūrų savarankiškai, galės ir norės įsidarbinti regioninėse gydymo įstaigose, kuriose jaučiamas specialistų stygius.„Gydytojai rezidentūros metu gali važiuoti jos atlikti tik į universiteto akredituotas rezidentūros bazes ir tose bazėse iki pakopinių kompetencijų jie yra visiškai traktuojami kaip studentai: juos reikia mokyti, juos reikia vesti už rankos tiek teisine, tiek praktine prasme“, – apie šiuo metu galiojančią rezidentūros studijų tvarką BNS sakė sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas.

Šią sistemą pakeitus į minimą pakopinių kompetencijų, gydytojai rezidentai kompetencijas įgis laipsniškai ir gaus tai patvirtinantį pažymėjimą bei galės dirbti šių kompetencijų ribose pilna atsakomybe.

Tai reikštų, jog medikai galėtų anksčiau pradėti savarankiškai dirbti, iš pradžių atlikdami paprastesnes procedūras ir pamažu įgydami vis didesnę atsakomybę ir galimybes.

„Tai, manoma, kad galėtų prisidėti tiek prie pačių įstaigų siekio, kad kuo daugiau pas juos atvažiuotų rezidentų, tiek patiems rezidentams sudarys didesnį norą atskleisti savo praktinius įgūdžius ir kitose gydymo įstaigose“, – sakė viceministras.

Jo teigimu, rezidentūros studijos su naująja etapinių kompetencijų tvarka turėtų startuoti 2023-iaisiais metais.

Anot ministerijos, naujoji tvarka užtikrins nuoseklesnį perėjimą į savarankišką gydytojo specialisto praktiką.

SAM nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode