Sprogimas

I. Šimonytė: paskiepijus lėtinių ligų pacientus, vakcinacija vyks keliomis kryptimis

Paskiepijus lėtinėmis ligomis sergančius jaunesnius nei 65-erių metų žmones, vakcinaciją planuojama vykdyti keliomis kryptimis, todėl gyvybiškai svarbias funkcijas vykdančių darbuotojų prioritetas bus mažiau svarbus, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Visos tos labai svarbios profesijos, jos yra po gretutinių ligų pacientų, bet aš pritariu kritikai ir tai nuotaikai ir manau, kad mums turbūt apskritai, kai mes jau paskiepysime gretutinių ligų turinčius žmones, mums apskritai bus labai mažai svarbu, kuri profesija yra svarbesnė už kurią ir kuri labiau visuomenei kritinė negu kita“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė ministrė pirmininkė.

Pasak jos, tai galėtų būti gegužės antrojoje pusėje, kai Lietuva gaus didelius kiekius vakcinų ir svarbiausia bus spėti jomis efektyviai skiepyti, todėl vakcinaciją ruošiamasi vykdyti keletu krypčių vienu metu.

„Todėl aš manau, kad vakcinavimas vyks keletu bėgių: vieni bėgiai bus pagal amžiaus grupes žemyn einant per jaunesnes kategorijas, kitas bėgis bus dideli kolektyvai, kur galima bus, pavyzdžiui, atvažiuoti į didelę įmonę ir vienu metu paskiepyti daug žmonių, kurie dirba didelėje įmonėje tam, kad tas uždengimas būtų didesnis“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Ji sakė tai aptarusi ir su sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu.

Didžiausi vakcinų kiekiai Lietuvą, pasak premjerės, turėtų pasiekti gegužę, tačiau jau balandį tikimasi stabilaus ir gausesnio jų tiekimo.

„Manau, kad tas iššūkis bus mums turbūt pats didžiausias gegužės mėnesį, kai vien „Pfizerio“ mes gausime kiekvieną savaitę virš 100 tūkst. dozių. Palyginimui, dabar mes gauname 44 (tūkstančius-BNS) ir aš manau, kad jau yra neblogai“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

I. Šimonytės teigimu, iki šiol vakcinacijos proceso planavimą apsunkino kintantys grafikai bei nestabilus tiekimas. Planuojama, kad artimiausiu metu šių problemų neliks ir vakcinuoti bus galima didesniais tempais.

„Baladžio mėnesį galima vertinti, kad tie tiekimai bus maždaug po 100 tūkst. dozių kiekvieną savaitę ir dabar jau tą darbą susiplanuoti bus paprasčiau“, – kalbėjo ji.

Pagal šiuo metu patvirtintą tvarką, paskiepijus lėtinių ligų turinčius žmones, turėtų būti įvairias svarbias funkcijas vykdantys asmenys: pareigūnai, teisėsaugos institucijų, parduotuvių ir kitų sričių darbuotojai, dirbantys kontaktiniu būdu. Kai kur šių grupių atstovai jau buvo pradėti skiepyti.

nvsc.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode