Sprogimas

5 mitai apie nosies plastinę operaciją

Rinoplastika (nosies plastika) – viena iš populiariausių plastinių operacijų tiek tarp moterų, tiek tarp vyrų. Nors šiais laikais tokia procedūra atliekama itin dažnai, apie ją vis dar sklando daugybė mitų. Norėdami paneigti klaidingus įsitikinimus, šiame straipsnyje atskleisime jums visą tiesą apie nosies plastinę operaciją.

1. Rinoplastika skirta tik moterims

Nors moterys dažniau ryžtasi daugeliui plastinių operacijų, rinoplastika yra visiškai tinkama ir vyrams. Jie taip pat pastebi savo išvaizdos trūkumus, tačiau paprastai ne taip atvirai juos pripažįsta. Be to, vyrams rinoplastika dažniau atliekama dėl medicininių priežasčių, tokių kaip netaisyklinga nosies pertvara, įvairūs kvėpavimo sutrikimai.

Estetiniu požiūriu vyrų ir moterų nosys yra skirtingos. Todėl, natūralu, kad operacija vienu ir kitu atveju atliekama atsižvelgiant į atitinkamus kriterijus ir, žinoma, individualius pageidavimus.

2. Tokia operacija gali sukelti ilgalaikes kvėpavimo problemas

Rinoplastika neturėtų ilgam sutrikdyti kvėpavimo funkcijos. Tiesa, itin svarbu pasirinkti patikimus specialistus – kvalifikuoti plastikos chirurgai dirba kruopščiai ir užtikrintai.

Apskritai, kai nosies plastinė operacija atliekama medicininiais tikslais, ja siekiama pašalinti ilgalaikius kvėpavimo sutrikimus, atveriant ir rekonstruojant nosies kanalus. Gijimo laikotarpiu dėl tvarsčių gali būti jaučiamas nedidelis nosies užgulimas, tačiau jis paprastai atslūgsta per pirmąsias porą dienų.

3. Po rinoplastikos nosis atrodo nenatūraliai

Šios procedūros tikslas – pagerinti nosies išvaizdą ir sukurti labiau proporcingą veidą. Paprastai plastikos chirurgas siekia kuo natūraliau atrodančių rezultatų. Tam, kad jie visiškai atitiktų paciento lūkesčius, svarbu aiškiai išdėstyti savo norus ir aptarti procedūros galimybes konsultacijų metu. Priklausomai nuo esamos būklės ir pageidavimų, pokyčiai gali būti tokie subtilūs, kad jų nepastebės net artimieji.

4. Tai skausminga procedūra

Atliekant rinoplastiką taikoma vietinė nejautra, todėl visos procedūros metu pacientas nieko nejaučia. Gijimo procesas gali skirtis, priklausomai nuo atliktos operacijos sudėtingumo ir individualių organizmo savybių. Paprastai mėlynės ir patinimas atslūgsta per 10 dienų nuo procedūros. Prieš rinoplastiką gydytojas turėtų pateikti visą reikalingą informaciją tiek apie pačią operaciją, tiek apie gijimo procesą.

5. Plastikos chirurgas gali jums atkurti norimos įžymybės nosį

Dainininkai, aktoriai, modeliai ir kitos įžymybės gali sužavėti savo patrauklia išvaizda, todėl kai kurie svajoja atrodyti taip, kaip jie. Tačiau svarbu suprasti, kad kiekvienas žmogus yra unikalus – kaip ir kiekvieno jo nosis. Bet kokiu atveju paciento lūkesčiai turi būti realūs ir adekvatūs. Tai, jog mėgstamos įžymybės nosis atrodo tobulai, nereiškia, kad ji tiks kitam žmogui. Be to, bet kuris gerbiamas ir kvalifikuotas plastikos chirurgas paprastai yra prieš procedūras, kuriomis siekiama sukurti kažkieno kito kopiją.

Gerai apgalvota ir tikslingai atliekama plastinė nosies operacija – būdas patobulinti savo išvaizdą ir pašalinti tam tikrus sveikatos sutrikimus. Jeigu jau kurį laiką svarstote tokią galimybę, nedvejokite. Pasikliaukite geriausiais šios srities ekspertais ir džiaukitės jūsų lūkesčius 100 proc. atitinkančiais rezultatais.

21-236

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode