Sprogimas

Kardinolas M. Zuppi Kyjive. Ukrainos spauda apie pirmąją vizito dieną

spaudaPopiežiaus Pranciškaus specialusis pasiuntinys kardinolas Matteo Zuppi pirmąją savo vizito Ukrainoje dieną, pirmadienį, birželio 5-ąją, aplankė šalia Kyjivo esantį Bučos miestą. 2022 m. kovo mėnesį rusų kariuomenė ten nužudė daugiau kaip 450 civilius gyventojų.

Kardinolą lydėjo apaštališkasis nuncijus Ukrainoje arkivyskupas Visvaldas Kulbokas ir Kyjivo srities gubernatorius Ruslanas Kravčenka. Pastarasis Ukrainos spaudos atstovams sakė, kad popiežiaus pasiuntinys savo vizitą Ukrainoje pradėjo apsilankymu Bučoje.  Jis savo akimis galėjo pamatyti, kokią didelę kainą ukrainiečiai moka už laisvę ir taiką pasaulyje. Pasak gubernatoriaus, popiežiaus pasiuntinys tai, ką matė Bučoje, palygino su nacių per Antrąjį pasaulinį karą įvykdytomis masinėmis civilių gyventojų žudynėmis netoli Bolonijos. Ukrainiečiai labiau nei bet kas kitas nori užtikrinti, kad tokie baisūs nusikaltimai niekada nepasikartotų, teigė Kyjivo srities vietinės administracijos vadovas.

Popiežiaus specialusis pasiuntinys kardinolas M. Zuppi taip pat susitiko su Ukrainos parlamento žmogaus teisių komisijos vadovu Dmytro Liubinecu. Per pastarąjį susitikimą daugiausia dėmesio skirta civilių žmonių, ypač vaikų, deportacijai iš okupuotų Ukrainos teritorijų į Rusijos gilumą. Dmytro Liubinecas pabrėžė, kad tarp išvežtųjų yra ir tiek graikų apeigų, tiek lotynų apeigų katalikų kunigų. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode