Sprogimas

Popiežius: melskimės už Alzheimerio ligonius, už kankinę Ukrainą

ligoniusRugsėjo 21 dienos bendrosios audiencijos pabaigoje popiežius Pranciškus priminė, jog tądien minima Pasaulinė Alzheimerio ligonių diena, pasidalijo savo telefoniniu pokalbiu su kardinolu K. Krajewskiu, kuris jo vardu nuvežė humanitarinę pagalbą ir aplankė įvairias Ukrainos vietoves, įskaitant prie Iziumo atrastas bendras kapavietes.

„Šiandien minima Pasaulinė Alzheimerio ligos diena – tai liga, kuria serga daugybė žmonių, kurie dėl jos dažnai nustumiami į visuomenės užribį, – sakė popiežius Pranciškus. – Melskimės už Alzheimerio liga sergančius ligonius, jų šeimas ir tuos, kurie jais meiliai rūpinasi, kad jie sulauktų vis didesnės paramos ir pagalbos“. Popiežius taip pat pasveikino Šv. Petro aikštėje buvusią ligonių asociacijos delegaciją, atstovaujančią tiems, kuriems taikomas hemodializės gydymas ir buvo transplantuoti organai.

*

„Taip pat norėčiau paminėti siaubingą padėtį iškankintoje Ukrainoje. Kardinolas K. Krajewskis ten vyko ketvirtą kartą. Vakar jis man paskambino, – sakė popiežius Pranciškus. – Jis papasakojo man apie žmonių skausmą, žiaurius veiksmus, baisybes, ten randamus lavonus su kankinimų žymėmis. Būkime vieningi su šia kilnia ir kankine tauta.“ (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode