RETRO

Beveik 100 delegacijų dalyvaus religijų atstovų susitikime Kazachstane

Rugsėjo 14–15 d. Kazachstano sostinėje Nur Sultane vyksiančiame septintajame Pasaulinių ir tradicinių religijų vadovų kongrese dalyvaus beveik šimtas delegacijų iš šešiasdešimties šalių.

Be popiežiaus Pranciškaus, susitikime turėtų dalyvauti Maskvos patriarchas Kirilas, Jeruzalės patriarchas Teofilius III, Kairo Al-Azharo didysis imamas Ahmedas al-Tayyebas.

Kongreso dalyviai atstovaus islamui, krikščionybei, judaizmui, šintoizmui, budizmui, zoroastrizmui, induizmui ir kitoms religijoms. Į kongresą atvyks ne tik dvasininkai, bet ir kiti su religijomis susiję žinomi asmenys.

Tomis dienomis Nur Sultane vyks keletas su kongresu susijusių renginių – paroda apie religijos istoriją Kazachstane, fotografijų paroda apie ankstesnius kongresus, paroda apie islamą, krikščionybę, judaizmą ir budizmą.

Kazachstane vykstančius Pasaulinių ir tradicinių religijų vadovų kongresus organizuoja valstybinė institucija vadinama Dialogo plėtros centru. Pagrindinė šios institucijos paskirtis – stebėti religinę situaciją Kazachstane, rengti ataskaitas religiniais klausimais, taip pat rūpintis religinės radikalizacijos prevencija. Dialogo plėtros centras palaiko pastovius ryšius su šiuo metu Kazachstane gyvenančiomis daugiau nei 100 etninių grupių, išpažįstančių 18 šalyje oficialiai registruotų religijų.


Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode