Sprogimas

JAV vyskupai: moteris neturi būti verčiama rinktis tarp ateities ir vaiko

rinktis„Atstovų rūmų dauguma balsavo už neteisingiausią ir kraštutiniausią abortų pagal pareikalavimą įstatymo projektą, kokį mūsų kraštas yra matęs“, – bendrame pareiškime rašo arkivyskupas Williamas E. Lori ir kardinolas Timothy M. Dolanas, atitinkamai JAV vyskupų konferencijos Gyvybės komiteto ir Religijos laisvės komiteto vadovai.

Galima pridurti, kad neseniai JAV konstitucinis teismas nusprendė, jog nėra konstitucinės teisės į abortą. Kitaip tariant, aborto praktikos reguliavimas sugrąžintas valstijoms. Reaguodami į tai, abortų pagal pareikalavimą šalininkai pasiūlė įstatymo projektą, kuris pašalina praktiškai visus ribojimus, verčia juos apmokėti, atšaukia sąžinės prieštaros teisę. Toks įstatymo projektas keliaus į senatą.

Tačiau, pasak JAV ganytojų, nemokamų ar pigių abortų siūlymas, užuot padidinus išteklius, kurių moterims reikia, kad galėtų pasirūpinti savimi ir savo vaikais, yra ne pasirinkimas, o prievarta, beširdiškas apleidimas, nesugebėjimas tarnauti moterims. Abortas nėra sveikatos priežiūra, o greičiau to priešingybė.

„Raginame kraštą teikti pirmenybę moterų, vaikų ir šeimų gerovei materialiniais ištekliais ir asmenine pagalba, kad nė viena moteris niekada nesijaustų verčiama rinktis tarp savo ateities ir savo vaiko gyvybės“, – rašoma JAV ganytojų komunikate. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode