Sprogimas

Unicef: gresia didelis maisto trūkumas Afrikoje

gresiaGrūdų blokada dėl karo Ukrainoje spartina krizę Afrikos rage.

Afrikos rage, arba Somalio pusiasalyje, per du metus nebuvo keturių lietaus sezonų, prognozuojama, kad gali nebūti ir penktojo liūčių sezono, įprastai trukdavusio nuo spalio iki gruodžio, praneša Jungtinių tautų vaikų fondas UNICEF. „Karas Ukrainoje spartina krizę. Somalis importuodavo 92% grūdų iš Rusijos ir Ukrainos, tačiau dabar tiekimo linijos užblokuotos. Sparčiai kylant kainoms, šeimos negali įsigyti pirmo būtinumo prekių“.

Somalio pusiasalyje pastebimas nerimą keliantis reiškinys – daugėja ankstyvų santuokų, nes nepasiturinčios šeimos organizuoja vos dvylikos metų sulaukusių mergaičių vedybas su daugiau nei penkis kartus vyresniais vyrais, sako Andy Brooks, regioninis Unicef patarėjas ginant vaikystę rytų ir pietų Afrikoje. Dėl to mergaitės nustoja lankyti mokyklą, tampa daug labiau pažeidžiamos, kyla didesnė smurto namuose ir skurdo grėsmė. Šie faktai neatspindi problemos masto: ištisos zonos Somalio pusiasalyje neturi specializuotų struktūrų, kad galėtų fiksuoti pažeidimus. 

Tai vaikų krizė, reikalinga skubiai skirti didesnius fondus, kad galėtume efektyviau atsiliepti į šią problemą Etiopijoje, Kenijoje, Somalyje ne tik gelbstint žmonių gyvybes, tačiau ir apsaugant jas ilgoje laiko perspektyvoje. (DŽ/Sir)

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode