RETRO

UAB „Mažeikių Varduva“ – 30 metų

vardPrieš tris dešimtmečius Mažeikiuose įkurta uždaroji akcinė bendrovė „Mažeikių Varduva“, kurios vienas iš steigėjų buvo Kęstutis Bartkevičius, sėkmingai gyvuoja iki šių dienų. Tai viena iš didesnių statybinių ir apdailos prekių įmonių Lietuvoje. Išplėtojusi veiklą Lietuvoje, įdarbinusi daugiau kaip 74 darbuotojus UAB „Mažeikių Varduva“ yra žinoma ir ne vienoje Vakarų Europos valstybėje, užsirekomendavusi kaip patikimas partneris bei produkcijos importuotojas.

 

Patikimas statybų partneris

„Mažeikių Varduvos“ pagrindinė veikla – statyba, prekyba statybinėmis medžiagomis, komercinių patalpų nuoma ir pernai pradėta vystyti nauja kryptis – nekilnojamasis turtas.

„Per 30 metų krypties kardinaliai ir nepakeitėme, tik nuo 2022 m. prisidėjo NT statyba, –Budas.lt sakė UAB „Mažeikių Varduva“ generalinė direktorė Gražina Bartkevičienė. – Mūsų tikslas buvo pastatyti aukščiausią klasę atitinkantį, patogiam gyvenimui suprojektuotą kotedžų kvartalą. Džiaugiamės, kad pavyko įgyvendinti projektą greitai ir penkiuose iš šešių kotedžų jau įsikūrusios šeimos.

„Statybos srityje dirbame ir su pramoniniais objektais. Darbus vykdome visoje Lietuvoje. Įrenginėjame pramonines ir polimerines grindis, požemines automobilių stovėjimo aikšteles. Šiose srityse įgyvendintas ne vienas didelis projektas“, – Budas.lt pasakojo UAB „Mažeikių Varduva“ generalinė direktorė. Pasak jos, bendrovė dalyvavo Kauno Žalgirio arenos rengime. UAB „Mažeikių Varduva“ pasitikėjo taip pat ir UAB „Rokiškio sūris“, UAB „Žemaitijos pienas“, UAB „Philip Morris Lietuva“ bei kitos gerai žinomos įmonės.

„ Statybos darbų paslaugas veiklos pradžioje teikėme tuometinėje AB „Mažeikių naftoje“, bet tuo neapsiribojome, ieškojome ir kitų nišų, atlikdavome ir pastatų renovacijos darbus. Dabar esame specializuoti. Norint daryti gerai, reikia toje srityje ir tobulėti“, – sakė jau dešimtmetį bendrovei vadovaujanti G. Bartkevičienė, pridurdama, kad visada ieškoma išskirtinumo ir kokybės tiek aptarnavimo srityje, tiek prekių asortimento formavime. „Žmonių apgaudinėti nereikia – tai trumpas kelias“, – įsitikinusi bendrovės generalinė direktorė.

Bendrovė statybinėmis ir apdailos medžiagomis prekybą vykdo ne tik Mažeikiuose, bet ir Vilniuje, Kaune bei Šiauliuose.

Vykdys elektroninę prekybą

Pasak UAB „Mažeikių Varduva“ marketingo vadovės Ingos Daukantienės, netrukus, birželio mėnesį, bendrovė pristatys naują internetinę svetainę su el. parduotuve, kurioje pagrindinė prekių grupė bus plytelės: „Tikslas – kuo patogesnė ir paprastesnė prekių paieška ir greitas apsipirkimas. Mūsų asortimente pirkėjai ras stilingų plytelių iš Italijos, Ispanijos bei Portugalijos. Nuolat dalyvaujame užsienio parodose, kuriuose pasisėmę idėjų, vieni pirmųjų Lietuvos rinkai galime pasiūlyti naujausias plytelių tendencijas“.

Pasak marketingo vadovės, bendrovė taip pat stipri belgiškų vidaus palangių prekyboje ir, žinoma, statybinių medžiagų prekyboje.

„Varduvos“ sporto klubas

Jau daugiau nei prieš 16 metų bendrovė įkūrė savo sporto klubą, kuriam šiuo metu vadovauja įmonės vyr. vadybininkas Paulius Palubinskas. Jis subūrė stiprią krepšinio komandą, kuri šiais metais tapo Mažeikių rajono krepšinio lygos trečios vietos nugalėtoja.

UAB „Mažeikių Varduva“ užpirkimų vadovas Arūnas Strikys, lauko teniso turnyruose atstovaudamas įmonei, laimėjo ne vieną aukso medalį.

Įmonė visada palaiko ir skatina darbuotojų fizinį aktyvumą ir didžiuojasi jų sportiniais pasiekimais.

Gera komanda

„Su plėtra kituose miestuose esame turėję per 200 darbuotojų, tačiau smukus ekonomikai, teko susitraukti tam, kad būtume stipresni“, – sakė G. Bartkevičienė. Anot jos, prieš darbuotojus jaučiama didžiulė atsakomybė: „Kai vadovaujiesi sveiku protu, o ne emocijomis ir ieškai sprendimų, išeini iš keblios situacijos“.

Nors bendrovėje atlyginimai didesni nei šalies vidurkis, susiduriama su kvalifikuotų darbuotojų trūkumo problema. Pasak vadovės, jaučiamas didelis statybos sektoriaus darbuotojų poreikis. „Per 30 metų ir augom, ir traukėmės, būta krizių, pandemijų, infliacijų. Komanda dirba ne vieną dešimtmetį, jų darbštumo dėka mes įveikiame visus sunkumus. Mūsų komandoje yra darbuotojų, esančių su mumis nuo pat bendrovės įkūrimo pradžios. Prie mūsų prisijungia ir drąsus jaunimas, suprantantis šiuolaikinius reikalavimus ir tendencijas, tad siekius ir tikslus įgyvendiname kartu. Jauni specialistai – mūsų turtas ir ateitis“.

Siekiai

Bendrovė taip priklauso 14 įmonių asociacijai UAB „Jungtinis tiekimas“.

2018 m. UAB „Creditreform Lietuvaō“ išdavė bendrovei stabilios įmonės sertifikatą.

Siekiant būti ekologiškesne, 2022 m. bendrovė įsirengė 142 kw/h. saulės elektrinę, kurios pagamintos elektros pakanka visoms įmonės reikmėms.

UAB „Mažeikių Varduva“ siekia nuolat tobulėti ir inovatyviai dirbti, kad patenkintų klientų lūkesčius bei išlaikytų aukštą veiklos standartą. Įsipareigojęs šioms vertybėms įmonės kolektyvas žengia į ateitį su tvirtu žinojimu, kad tik per sąžiningą, kokybišką ir atsakingą darbą galima pasiekti ilgalaikį sėkmės ir bendruomenės gerovės augimą.

Nuotr. iš bendrovės archyvo. Daugiau nuotraukų: (1) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode