Sprogimas

Mišrus choras „Draugystė“ dainavo Rygoje

grusas1Gegužės 20-tą, visam pasauliui minint kultūros puoselėjimo dieną, Mažeikių kultūros centro mišrus choras ,,Draugystė“ dalyvavo Rygos VEF kultūros rūmų organizuotame tarptautiniame chorų ir vokalinių ansamblių festivalyje MAN DZIESMOTIE GADI (Mano dainos metai), skirtam žymaus latvių choro dirigento ir pedagogo Eriko Kravalio 70-čiui pažymėti.

Koncerte puikios akustikos VEF kultūros rūmų koncertų salėje visi septyni kolektyvai atlikome po tris dainas, o finale skambėjo chorų ir ansamblių atliekamos jungtinės dainos: Juozo Gudavičiaus ,,Kur giria žaliuoja“ ir Martins Brauns ,,Saule, Perkons, Daugava“. Mūsų choro atliktas dainas; ,,Laimio Vilkončiaus ,,Dėl tos dainos“, Rhonda Polay ,,Come in and stay a while“ ir Mykalojaus Noviko ,,Jaunystės vaivorykštė“ labai šiltai sutiko klausytojai ir dalyviai... Turėjome galimybę pasigrožėti Rygos senamiesčiu, įvairiomis atrakcijomis, kurios atspindėjo ledo ritulio čempionatą, kuris buvo organizuojamas Suomijoje ir Latvijoje. Po koncerto kultūros rūmuose visiems kolektyvams buvo organizuota puiki padėkos vakaronė.        

Mūsų choras dėkoja kultūros centro ir rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vadovams už sudarytą galimybę, išvykti į festivalį ir pagerbti mūsų gerą bičiulį, mišraus choro FENIKSS meno vadovą Eriką Kravalį.                      

            

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode