Sprogimas

Tirkšliuose ir Petrinės, ir „Subatvakario“ jubiliejus

 

Šiemet Tirkšliuose dviguba šventė – liepos 2-ąją ne tik pagerbti Petrai ir Povilai, bet ir pažymėtas Tirkšlių kultūros centro liaudiškos kapelos „Subatvakaris“, vadovaujamos Antano Erlickio, 35-metis.

 

Didelį šūsnį sveikinimų sulaukė „Subatvakaris“ – šiltų žodžių negailėjo Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, Tirkšlių seniūnas Juozas Kungys, Seimo nario Valiaus Ąžuolo patarėja Reda Šiaulienė. Už miestelio, kartu ir rajono garsinimą dėkojo Tirkšlių kultūros centro l. e. direktorė Laura Urnikienė, padėkos raštais apdovanodama ne tik vadovą, bet ir kiekvieną kapelos narį. Trečiojo amžiaus universitetas dėkojo už pagalbą universiteto muzikantams ir dainininkams. Pasiekė ir Savivaldybės kultūros centro mišraus choro „Draugystė“, vadovaujamo Ričardo Grušo, linkėjimai bei sveikinimai. Gerų žodžių savo kolektyvui negailėjo A. Erlickis, kolektyvas dėkojo savo ilgamečiam vadovui, kuris stovėjo prie „Subatvakario“ ištakų.

Už tradicijų puoselėjimą dėkojo, sveikinimo žodį tarė bei savo muzika pušyną užliejo garbės svečiai – liaudiškos muzikos kapelos: Šiauliškė „Salduva“, „Bartuva“ iš Skuodo, Zyplių dvaro kapela. Įspūdingą kapelų pasirodymą vainikavo šventės kaltininkų – „Subatvakario“ svajingos, trankios melodijos.

Kokia gi šventė Tirkšliuose be loterijos – viliojantys laimėjimai gundė ne vieną. Lauktos ir gerai prisimenamos atlikėjo Mino dainos. Apgaubiant slėnį sutemoms, šokėjai jau sukosi muzikanto Sauliaus muzikos vedami.

Autorės nuotr.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode