RETRO

Urvikių kultūros centrui – diplomas

Ryškiausia ir magiškiausia vasaros naktis, apipinta legendomis, sulaukia didelio dėmesio, o gal ir tikėjimo rasti laimę... Mažeikių rajono miesteliai, kaimai trumpiausią metų naktį praleido su šokiais, dainomis, papročiais, žaidimais.

Urvikių kultūros centrui šiemet Joninių šventė išskirtinė – gautas pasiektą Lietuvos rekordą patvirtinantis diplomas. 

 

Urvikių kultūros centras, neseniai davęs startą šienapjūtei Purplių malūne, paminėjo legendomis apipintą ir ilgiausią naktį. Gausus būrys svečių rinkosi Baltų skulptūromis papuoštame kiemelyje, pynė vainikėlius iš devynių žolynų žolelių. Jonai, Janinos bei visi susirinkusieji sulaukė ir garbių svečių sveikinimų – Seimo narės Laimos Nagienės, Savivaldybės mero pavaduotojos Rūtos Matulaitienės.

Į aikštę įvažiavę keturračiai atvežė svarbų dokumentą Urvikių kultūros centrui – Lietuvos rekordą patvirtinantį diplomą (šv. Velykoms pastatytas butaforinis margutis pripažintas didžiausiu šalyje). Liepsnojant Joninių laužui, skambant vestuvių muzikantų iš Žemaitijos muzikai, sukosi šokėjai, džiaugdamiesi bendryste, gražia vasaros naktimi. Kokia gi šventė be žymiausių dainuojančių žemaičių – grupės „Žemaitukai“. Vidurnakty ne tik paparčio žiedo ieškojo, bet ir, į dangų akis pakėlę, grožėjosi fejerverkų lietumi.

Daug pramogų pasiūlyta ir mažiausiems – mankštino kojas ant batuto, bandė jodinėjimo subtilybes perprasti, po aikštę pabiro ir vaikai su piešiniais ant veidukų.

Pasak dalyvavusių, moka mažieji miesteliai, kaimai sukurti smagią šventę kiekvienam.

Mazeikiai.lt nuotr.

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode