Sprogimas

Diskutuota dėl Mažeikių geležinkelio stoties pastato

Kokia ištuštėjusios geležinkelio stoties ateitis, planai ir galimybės – apie tai Mažeikių rajono savivaldybės vadovai diskutavo su akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atstovais. 

Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, mero pavaduotojos Sigutė Bernotienė ir Rūta Matulaitienė, mero patarėjas Kęstutis Bartkevičius ir Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė paveldosaugai Rūta Končiutė-Mačiulienė susitiko su akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ Turto administravimo skyriaus vadovu Ernestu Šmerausku ir projektų vadove Aukse Jankauskiene.   

Bendrovės atstovai apibūdino dabartinę stoties būklę, pristatė planus išsaugoti ir sutvarkyti šį kultūros paveldo objektą, pritaikyti jį šiuolaikiniams visuomenės poreikiams ir padaryti traukos centru. Jie taip pat norėjo išgirsti Savivaldybės pasiūlymus, idėjas, kas šiame pastate galėtų vykti, kokia jo būtų funkcija.

 Savivaldybės vadovai išsakė mintis, jog geležinkelio stotis turėtų atlikti socialinę, kultūrinę funkciją: galėtų atsirasti erdvės jaunimui, įvairioms organizacijoms, muziejui – parodoms rengti, meno galerijai, būtų galima organizuoti renginius ir pan. Svarbu, kad pastatas būtų „gyvas“, jame vyktų įvairios veiklos.

 Taip pat svečiai muziejuje apžiūrėjo parodą „Mažeikiai. Geležinkelių kelių kryžkelė“, skirtą geležinkelio stoties 150 metų sukakčiai.   

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode