Sprogimas

Patarimai kaip pašalinti dulkes, šiukšles ir kitas atliekas po buto remonto

butasButo valymas po remonto gali tapti nemenku iššūkiu, jei nežinosite, kaip tinkamai išvalyti statybines dulkes ir kitus likusius nešvarumus. Statybinių medžiagų likučiai ir vadinamosios statybinės dulkės yra daug sunkiau pašalinamos iš aplinkos ir kenksmingesnės, todėl patalpoms po remonto reikalingas atidus valymas. Geriausia išeitis – patikėti šią užduotį valymo profesionalams, tačiau jei nusprendėte šio darbo imtis patys, dalinamės naudingais patarimais.

Pradėkite nuo tvarkos užtikrinimo

Nors po remonto norisi kuo greičiau pašalinti dulkes, pirmasis darbas turėtų būti tvarkos užtikrinimas. Valant dulkės pakyla į orą, nusėda ant paviršių, tad visi viduje esantys daiktai taps taršos šaltiniais.

Eidami į patalpą, kurioje buvo daromas remontas, užsidėkite antbačius. Jei jų neturite, galite išsiversti su maišeliais ir lipnia juosta – taip neišnešiosite dulkių bei nešvarumų po kitas patalpas. Sulaikyti taršą remontuotos patalpos viduje padės ir drėgna šluostė, patiesta ties slenksčiu.

Vėliau surinkite didesnes šiukšles: grunto, gipso kartono nuotrupas ir kt. Išneškite likusias statybines medžiagas, įrankius ir kitus daiktus. Tam patogu panaudoti šluotą su semtuvėliu. Taip pat atidžiai apžiūrėkite mažas ertmes ir jei ten yra statybinių medžiagų nuotrupų, jas pašalinkite.

Statybinės šiukšlės yra gana aštrios, todėl joms reikėtų naudoti storesnio plastiko šiukšlių maišus. Apskritai, buto valymas po remonto maišų šiukšlėms pareikalaus nemažai, tad jais pasirūpinkite iš anksto!

Dulkių siurblys – geriausias pagalbininkas

Dulkes ir mažesnius nešvarumus pašalinsite dulkių siurbliu. Tačiau būtina žinoti, kad jei naudosite savo buitinį siurblį, vėliau teks jį išvalyti, nes statybinių dulkių liks jo žarnoje ir vidinėse dalyse, o vėliau jos vis pasirodys. Buto valymas po remonto bus greitesnis ir paprastesnis, jei išsinuomosite specialų galingą dulkių siurblį statybinėms atliekoms. Juo daug lengviau bus pašalinti visus nešvarumus, be to, toks siurblys ištrauks dulkes ir iš sunkiai pasiekiamų tarpelių grindyse ar paleis sienas. Geriausia rinktis siurblį su plovimo funkcija, taip bus paprasčiau ir nuplauti paviršius po kruopštaus siurbimo – plaunant su šluoste prireiks daug laiko ir kantrybės. 

23-200

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode