Parama dėkojame




Sprogimas

Baigėsi akcija „Garažiukas“: 1,1 tūkst. patikrinimų ir 307 pažeidimai

garaPer aplinkosauginę akciją „Garažiukas“, vykusią šių metų pavasarį ir rudenį, dažniausi nustatyti pažeidimai, susiję su aplinkos tarša, atliekų deginimu, nevykdoma apskaita, ženklinimo reikalavimų nesilaikymu. Skirta beveik 10 tūkst. eurų administracinių nuobaudų, duoti 7 privalomieji ir 154 administraciniai nurodymai.

Aplinkosaugininkai tradiciškai ypatingą dėmesį skyrė išaiškinti netesėtai veiklą vykdančias įmones ir gyventojus, garažuose, ūkiniuose pastatuose, fermose, angaruose ir gamybinėse patalpose teikiančius transporto priemonių techninės priežiūros paslaugas, remontuojančius ir ardančius eksploatuoti netinkamas transporto priemones.

Per abu „Garažiuko“ etapus Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai patikrino 387 ūkio subjektus ir 716 fizinių asmenų. Jau ne pirmą kartą prie šios akcijos prisidėjo ir pareigūnams patikrinimų metu padėjo Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai.

Siekiant, kad remontuojant ir ardant transporto priemones susidarančios atliekos būtų tvarkomos visuomenei ir aplinkai saugiu būdu, vienas svarbiausių šios akcijos tikslų – šviesti ir informuoti veiklos vykdytojus apie sutarčių sudarymo su teisėtais, skaidriai veikiančiais atliekų tvarkytojais, svarbą.

Daugiausia patikrinimų vyko Panevėžyje, kur aplinkosaugininkai patikrino 97 ūkio subjektus ir 136 fizinius asmenis ir Kaune (patikrinti 78 ūkio subjektai ir 189 fiziniai asmenys). Didžiausias skaičius pažeidimų nustatytas Šiauliuose – 99.

AAD ragina apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus pranešti telefonu 112 arba 8 (5) 2732995.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode