Sprogimas

Artėjant šildymo sezonui, ugniagesiai ragina gyventojus pasitikrinti krosnis

krosnisArtėjant šildymo sezonui, ugniagesiai ragina gyventojus pasitikrinti krosnis, taip pat išsivalyti dūmtraukius, kad būtų sumažinta gaisro rizika.

„Ateina šildymo sezonas – labai svarbu jam pasiruošti (...) Dabar pats metas žmonėms apie tai rimtai pagalvoti – dar yra laiko žmonėms susitvarkyti krosnis, išsivalyti dūmtraukius“, – antradienį žurnalistams sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas Aurimas Gudžiauskas.

„Jeigu kas 20-ta krosnis ir liks netvarkinga šį šildymo sezoną, tai neišvengiamai turėsime skaudžių pasekmių“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, dalies žūčių gaisruose būtų galima išvengti.

„Šių žūčių galima išvengti, bent jau dalies žūčių galima išvengti. Analizuodami statistiką mes pastebime, kad svarbiausi yra du dalykai – saugi aplinka, kad nebūtų žmonės gaisre, ir antras svarbiausias dalykas – žmonių sąmoningumas ir atsakingumas“, – kalbėjo Valstybinės priešgaisrinės priežiūros organizavimo skyriaus viršininkas.

PAGD duomenimis, vis dar nemaža dalis gyventojų neturi įsirengę dūmų detektoriaus, taip pat nerimą kelia ir kita statistika.

„Kiek daugiau nei 40 proc. šalies būstų neturi įsirengę paprasto prietaiso – autonominio dūmų detektoriaus, kuris gelbsti gyvybes gaisruose, yra nebrangus, jį paprasta sumontuoti. Kas 20-ta krosnis šalyje yra netvarkinga, kas 20-tas būstas turi netvarkingą elektros instaliaciją. Jeigu procentais, tai nėra dideli procentai (...) Tačiau šalies mastu tie skaičiai yra milžiniški“, – teigė A. Gudžiauskas.

Jis pabrėžė, kad įprastai gaisruose žūsta „tam tikro asocialaus elgesio bruožų turintys asmenys“, o jų neatsakingas elgesys užtraukia pavojų aplinkiniams.

PAGD duomenimis, kasmet šalyje kyla vidutiniškai 10 tūkst. gaisrų, žūsta apie 100 gyventojų. Šiemet gaisruose jau žuvo 62 žmonės, kilo per 6,5 tūkst. gaisrų.

Pagrindinė žūčių priežastis gaisruose – neatsargus rūkymas, neatsargus elgesys su ugnimi, netvarkingos krosnys ir dūmtraukiai bei elektros instaliacija.

Ugniagesiai šiemet gaisruose jau išgelbėjo beveik 90 gyvybių.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode