Parama dėkojame




Sprogimas

2 pagrindiniai ilgo plauko kilimo priežiūros ypatumai

Neretai pirkdami nelabai komfortabilius drabužius ar avalynę siekiame puikiai atrodyti ir pasirodyti stilingi. Kartais panašiai būna ir su interjero detalėmis - nors parduodami ilgo plauko kilimai namų dekoro parduotuvėse ir atrodo įspūdingai, įsigijus juos nežinome kaip tinkamai pirkinį prižiūrėti ir taip tik apsisunkiname sau kasdienybę. Nesusipratimų tikrai įmanoma išvengti įsiminus 2 pagrindinius ilgo plauko kilimo priežiūros ypatumus.

Išsirinkite geriausią vietą kilimui

Aišku, kad kiekvienu nauju džiuginančiu pirkiniu norime pasipuikuoti ir jį pademonstruoti artimiems žmonėms. Ilgo plauko kilimai atrodo be galo stilingai ir komfortiškai dėl savo pūkuotumo, tačiau, norėdami išlaikyti šią interjero detalę švarią ir puikiai atrodančią, privalote šiek tiek pasiaukoti. Tokio kilimo jokiu būdu nedėkite svetainėje prie sofos, kur daugiausiai būnate tiek su šeima, tiek su atėjusiais svečiais. Erdvėje, kurioje praleidžiame daug laiko, tikimybė palikti ilgo plauko kilimui maisto ar gėrimo dėmę yra labai didelė. Tai nereiškia, kad kilimas turi būti neliečiamas kaip eksponatas muziejuje, tiesiog atminkite, kad kuo daugiau ant jo vaikščiosite ir kuo ilgiau jį laikysite vietoje, kurioje lengvai prisineša dulkių ir šiukšlių, tuo daugiau turėsite investuoti į kilimo valymą. 

Išmokite kilimą valyti tinkamai

Pirkdami bet kokį naują daiktą neretai užsigyvename euforijoje - grožimės juo, pirmą savaitę stengiamės prižiūrėti, bet staiga šis etapas baigiasi ir jam nebeskiriame reikiamo dėmesio. Kartais tai nėra labai žalinga, bet kalbant apie ilgo plauko kilimus, tai klaida, kuri prives prie nemalonių pasekmių - kilimą reiks atiduoti į profesionalų rankas ir sumokėti nemažus pinigus. Pirmiausia, nepamirškite, kad internetu parduodami ilgo plauko kilimai dažnai turi aprašymus, kuriuose yra paminėta jų sudėtis, o kartais net ir priežiūros instrukcijos. Būtinai informaciją persiskaitykite ir pasidomėkite plačiau apie kilimo medžiagą. Juk kai kurie ilgo plauko kilimai reikalauja mažiau priežiūros, o kitiems reikia skirti daugiau laiko. Kuo labiau pasiruošite, tuo lengviau bus išlaikyti kilimo valymo įprotį. Pavyzdžiui, siurbdami tokį kilimą, atsižvelkite į plauko ilgį - geriausia, su dulkių siurbliu prasieiti lėtai, nes kitaip ištrauksite dalį kilimo pluošto. Klaida, kurią ilgo plauko kilimų savininkai dažnai daro - skiria dėmesį kilimui, bet grindų po juo tinkamai neprižiūri. Taip daryti nevalia - juk dulkės ir nešvarumai vis tiek kaupsis, o valymas pataps pernelyg dažnu ir nemaloniu procesu.

21-355

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode