Sprogimas

Kokios plytelės virtuvei būtų geriausias pasirinkimas?

Kiekvienas atvejis gali būti pakankamai unikalus, todėl visiems bendro geriausio varianto tikrai nėra. Tačiau renkantis galima vadovautis keliais pagrindiniais kriterijais, kurie gali padėti apsispręstai. Taip pat jie gali padėti atrasti jums bei jūsų namams labiausiai tinkantį sprendimą. Pradžioje turėtų būti atskirtos sienų bei grindų plytelės, kadangi kartais tarpusavyje jos gali neturėti ir visai nieko bendro. Taip pat namuose gali būti naudojamos tik kažkurios vienos iš jų. Nors šiomis dienomis taip pasitaiko gana retai, kadangi kažkokios kitos geresnės alternatyvos paprasčiausiai nėra, bent jau virtuvei. Kadangi šioje patalpoje nuolat vyrauja drėgmė, praleidžiama gana nemažai laiko ir visi paviršiai automatiškai labiau dėvisi. Todėl ir šie gaminiai turėtų būti pakankamai atsparūs. Renkantis variantą grindims vertėtų ieškoti ne vienspalvio, bet turinčio kad ir minimalius raštus. Kadangi taip bus žymiai mažiau pastebimi visi nešvarumai. Taip pat nereikėtų pernelyg žavėtis ypatingai blizgiais gaminiai, nes ant jų bus nuolat pastebimi pirštų antspaudai. Ypač ant tamsesnių variantų. Taigi, geriausias pasirinkimas būtų matinės ar pastelinės spalvos. Aišku, jas svarbu derinti ir prie bendro interjero.

Plytelės ir jų įvairovė

Šie gaminiai paskutiniu metu labai išpopuliarėjo, kadangi didesnį atsparumą ir ilgaamžiškumą turinčių produktų praktiškai nėra. O šis gali sėkmingai tarnauti ilgą laiką nepriklausomai nuo aplinkos sąlygų. Todėl ir įvairovė dabar yra tikrai didelė. Ir jau nieko nestebina skirtingi dydžiai, spalvos bei raštai, kurie gali netgi atkartoti kitas natūralias medžiagas, pavyzdžiui, medieną. Tačiau pagrinde plytelės grindims yra skirstomos į keramikines bei akmens masės. Jau pats pavadinimas gali išduoti, kad pastarasis variantas bus tvirtesnis ir pasižymės dar didesniu atsparumu. Tai gali praversti jas klojant garažuose, terasose arba bendroje namų erdvėje, kur apkrova gali būti tikrai nemaža. Tačiau sienoms tokio patikimo varianto tikrai nereikės ir galima rinktis paprastesnius keramikinius produktus. O ieškantieji kažko išskirtinio tikrai suras sau tinkamą variantą, kadangi dabar rinkoje galima pamatyti ir visai inovatyvių bei iki šiol netgi sunkiai įsivaizduotų sprendimų. Kurie dabar yra taikomi praktikoje ir prieinami praktiškai visiems. Prie to prisideda ir tobulėjančios gamybos technologijos, kas tik dar padidina visą įvairovę.

Plytelės voniai kuriant modernų interjerą bei jų svarba

Ir nors tai gana privati namų erdvė, kurioje praleidžiame pakankamai nedaug laiko, tačiau daugumai ji yra ne ką mažiau svarbi, negu visos kitos. Kadangi būtent joje norisi susikurti jaukią aplinką. Taip pat ten galima pritaikyti ir visai kitokius stilistinius sprendimus, negu likusiuose namuose. O norint susikurti ne tik jaukią, tačiau ir modernią aplinką plytelės yra vienas iš esminių faktorių. Kadangi neretai būtent jos dengia didžiąją patalpos dalį pradedant nuo grindų ir baigiant visomis sienomis. Tad tikrai svarbu pasirinkti tinkamą spalvinę gamą. O siekiant šiuolaikiško stiliaus reikėtų nebijoti derinti ne tik skirtingus raštus, bet ir skirtingas spalvas. Taip pat paskutiniu metu vis dažniau naudojami akmens masės variantai, kurie tikrai išsiskiria vonios aplinkoje, ypač jeigu yra ir jiems kontrastingų elementų.

21-330

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode