Sprogimas

Moksleiviai dar gali suskubti dalyvauti konkurse apie miškininkystę

galiAplinkos ministerija penktadienį, birželio 11 d.,  kviečia moksleivius dalyvauti miškininko, aplinkosaugininko, gamtotvarkininko ar kraštotvarkininko profesiją populiarinančiame konkurse-viktorinoje, kuri vyks nuotoliniu būdu per „Kahoot!“ platformą.Pradžia 11 val. 

Konkursu, kurį inicijavo Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija (KMAIK), siekiama paskatinti jaunimą susidomėti su aplinkosauga susijusiomis specialybėmis ir jas rinktis baigus mokyklą. 

Miškininko profesija Lietuvoje visais laikas buvo gerbiama ir laikoma prestižine. Mokytojas, girininkas ir klebonas buvo pagrindiniai kaimo šviesuoliai. Dabar formuojasi nauja miškininkų-aplinkosaugininkų karta, kuri savo specialybę suvokia gerokai plačiau, jai rūpi ne tik miško priežiūra, tvarus jo tvarkymas, bet ir visa gyvoji gamta, žaliosios iniciatyvos, visuomenės švietimas, aplinkos taršos, klimato kaitos problemos.

Deja, nuo 2015 m. aukštosiose mokyklose miškininkystę norinčių studijuoti jaunuolių skaičius nuolat mažėja. Pagrindinės priežastys – susilpnėjęs gamtos ir tiksliųjų mokslų paruošimo lygis bendrojo ugdymo mokyklose, ypač regionuose, kaimiškose vietovėse. Miškininkystės nuolatinių studijų studentų skaičius KMAIK 2015-2019 m. sumažėjo beveik keturis kartus – nuo 313 iki  87, panaši situacija yra ir Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijoje. 

Konkursas vyks realiu laiku tarp jame dalyvaujančių klasių. Dalyviams bus pateikta 60 klausimų, į kuriuos reikės atsakyti per 60 minučių. Klausimai, konkurso turinys pateiktas įdomia ir įtraukiančia forma, atspindint miškininkystės, aplinkosaugos, kraštotvarkos, gamtotvarkos aktualijas ir problemas. 

Nugalėtojų laukia prizai ir staigmenos. Pirmąją vietą užėmusiai komandai atiteks2 tūkst. eurų vertės prizas, antrąją vietą – 1 tūkst. eurų, trečiąją – ne mažesnės kaip 500 eurų vertės. Konkurso partneris Gamtos tyrimų centras įsteigė specialųjį prizą – gyvąją gamtos pamoką, kurią ves žymus Lietuvos gamtininkas Selemonas Paltanavičius. Aplinkos ministerija nugalėtoją apdovanos ką tik išleista Lietuvos raudonąja knyga.

Norintieji dalyvauti konkurse gali kreiptis į KMAIK direktoriaus pavaduotoją plėtrai ir inovacijoms  Remigijų Bakį el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., telefonu 8 37383  082 arba 8  6735 2052.

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode