Sprogimas

Valstybė – geidžiamiausias darbdavys. Ar misija įmanoma?

misVidaus reikalų ministerija E. pilietis platformoje paskelbė viešąją konsultaciją "Valstybė – geidžiamiausias darbdavys. Ar misija įmanoma?". 

2021 m. kovo 17 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės pasitarime buvo patvirtintas Ministrės Pirmininkės strateginių darbų (projektų) portfelis, kurį sudaro 14 darbų (projektų). Vienas jų – Valstybės tarnybos reforma turi atsakyti į klausimą, koks turėtų būti valstybės tarnybos modelis, leisiantis Lietuvos viešojo valdymo institucijoms tapti teigiamų valdymo, ekonominių ir socialinių pokyčių varikliais. Lietuvoje vis dar daug turime nuveikti, kad sustiprintume pagrindinius sėkmingos valstybės tarnybos elementus – profesionalumą ir nepriklausomumą. Ateities valstybės tarnybos iššūkiai taip pat reikalauja, kad ateities valstybės tarnyba atitiktų šiuos principus: paprasta ir suprantama piliečiams;  profesionali ir motyvuota;  inovatyvi ir lanksti.

Vidaus reikalų ministerijai, atsakingai už Aštuonioliktosios Lietuvos Respublikos Vyriausybės programoje numatytos  valstybės tarnybos valdymo pertvarkos įgyvendinimą, labai svarbi visuomenės nuomonė apie tai, kokia gi turėtų būti valstybės tarnyba,  kaip jai tapti patraukliu darbdaviu, sutelkiančiu talentus, pritraukiančiu jaunąją kartą, išsaugančia kompetentingus darbuotojus visuomenei reikšmingiems pokyčiams įgyvendinti.

Atsižvelgiant į tai, visuomenė yra kviečiama stebėti  konferenciją - diskusiją, taip pat aktyviai teikti savo siūlymus, pastebėjimus, bei komentarus po diskusijos  valstybės tarnybos valdymo tobulinimo klausimais. Surinkta informacija ir pasiūlymai padės užtikrinti tinkamų ir subalansuotų sprendimų priėmimą ir padės identifikuoti tikslingas priemones.

Konferencijos – diskusijos tikslas – pristatyti Vyriausybinio sektoriaus darbuotojų motyvacijos ir pasitenkinimo darbu tyrimą ir Valstybės tarnybos pertvarkos gaires, taip pat diskusijos metu aptarti pritraukimo į valstybės tarnybą ir išlaikymo joje problematiką. Viešosios konsultacijos rezultatai bus naudojami vykdant  valstybės tarnybos pertvarką.

Diskusijos temos:

  • „Valstybės tarnautojų motyvavimas efektyviai veikiančiai valstybės tarnybai“;
  • „Ką reikėtų daryti, kad valstybės tarnyba taptų patraukliu darbdaviu?“.

Konferencija - diskusija „Valstybė – geidžiamiausias darbdavys. Ar misija įmanoma? vyks 2021 m. birželio 18 d. 9 val. (planuojama trukmė 3 val.). Renginį galima bus stebėti tiesiogiai: nuoroda bus paskelbta netrukus.

Jūsų pasiūlymų, klausimų ir komentarų laukiame iki š.m. liepos 1 d. el. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

VRM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode