Sprogimas

Gatvių apšvietimo sistemoms modernizuoti – 6,5 mln. eurų

gatviuBeveik 6,5 mln. eurų – tokia suma skirta šalies savivaldybėms gatvių apšvietimo sistemoms modernizuoti. Energetikos ministro Dainiaus Kreivio pasirašytais įsakymais finansavimas skirtas visoms savivaldybėms ir jų valdomoms įmonėms, kurios pagal antrąjį kvietimą pateikė paraiškas ir išreiškė norą atsinaujinti. 

„Gatvių apšvietimo infrastruktūros modernizavimas prisideda ne tik prie strateginių Lietuvos tikslų energijos vartojimo efektyvumo srityje, taip pat tai pagerins kiekvieno žmogaus kasdienį gyvenimą – miestuose, miesteliuose ar kaimo vietovėse taps šviesiau ir saugiau tamsiuoju paros metu“, – sako energetikos viceministrė Daiva Garbaliauskaitė.   

Energijos vartojimo efektyvumo didinimas bei atsinaujinančių energijos išteklių plėtra, derantys su aplinkos oro taršos mažinimu yra vieni iš svarbiausių Lietuvos nacionalinių tikslų, įvardintų Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijoje.

Ministro įsakymais finansavimas skirtas ir per artimiausius 2 metus gatvių apšvietimo sistemos bus atnaujintos Akmenėje, Zarasuose, Šilalėje, Kretingoje, Telšiuose, Šilutėje, Druskininkuose, Klaipėdoje, Vilniuje ir Vilniaus rajone, Plungėje, Marijampolėje, Kelmėje, Palangoje, Širvintose. 

2020 metais gatvių apšvietimo sistemoms modernizuoti jau buvo skirta rekordinė suma – virš 21 mln. eurų, o galimybe atsinaujinti pasinaudojo daugiau nei pusė – 34 – savivaldybės ar jų valdomos įmonės. Pasinaudojant praėjusio etapo parama, gatvių apšvietimo sistemas atnaujinti planuojama Klaipėdos mieste ir rajone, Kretingoje, Visagine, Šilalėje, Kazlų Rūdoje, Elektrėnuose, Kauno mieste ir rajone, Pilviškiuose, Virbalyje, Kybartuose, Kaišiadoryse, Širvintose, Alytuje, Utenoje, Šiaulių mieste bei rajone, Palangoje, Biržuose, Neringoje, Lentvaryje, Trakuose, Druskininkuose, Pasvalyje, Plungėje, Ukmergėje, Marijampolėje, Šilutėje, Jonavoje, Skuode, Telšiuose, Vilniaus mieste ir rajone, Molėtuose, Kėdainiuose.

Planuojama, kad įgyvendinus visus projektus bus atnaujinta   beveik 74 000 vnt. šviestuvų, o  energijos sutaupymai sieks iki  20 GWh per metus, mažės aplinkos tarša.

Energetikos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode