Sprogimas

Sodo priežiūros klaidos, kainuojančios ir laiko, ir pinigų

Šiltuoju sezonu prižiūrėti sodą ir daržą nėra itin paprasta – tam reikia ir papildomos įrangos, ir nemažai laiko resursų. Visgi, papildomus vargus neretai susikuriame patys, kuomet ne vienerius metus kartojame tas pačias priežiūros klaidas. Jei norėtumėte, kad darbai klostytųsi sklandžiau, pirmiausia pasitikrinkite, ar patys tokių klaidų nekartojate – išskyrėme pačias populiariausias iš jų.

Pasodinama per daug augalų

Atrodytų logiška, jog daugiau sodinių atneš gausesnį derlių ar leis sukurti žavesnę kiemo aplinką. Visgi, rinkdamiesi sėklas, turėtumėte įvertinti tai, kiek vietos augalams reikės tuomet, kai jie užaugs ir kokios auginimo sąlygos kiekvienam iš jų yra reikalingos. Nepamirškite ir to, jog didesniems plotams taip pat prireiks ir daugiau Jūsų dėmesio, tad jeigu vasarą esate nusiteikę leisti aktyviai, verčiau apsiribokite mažesniais produktų, gėlių ir kitų sodinių kiekiais. Sezono eigoje tikrai pasidžiaugsite tokiu sprendimu.

Netinkamai laistomi sodiniai

Pirmiausia turėtumėte išsiaiškinti, kiek kiekvienam augalui reikia drėgmės, tuomet – atkreipti dėmesį į dirvožemį ir galiausiai – pasirinkti tinkamiausią laistymo metą. Venkite šią užduotį atlikti karštomis dienomis: daug geriau, jei augalus palaistysite ankstyvą rytą arba vėlyvą vakarą. Jei norisi dar daugiau efektyvumo, pagalvokite apie laistymo sistemą – tokie įrenginiai labai tikslingai naudoja vandens resursus, taigi ilgalaikėje perspektyvoje pavyks sutaupyti papildomai.

Pernelyg stengiamasi

Iš esmės klaidinga yra ir persistengti, ir nesistengti išvis. Tačiau jei kalbėsime apie pirmąjį scenarijų, svarbu įsidėmėti, jog kaip ir vandens, augalams gali būti per daug trąšų, o pernelyg dažnas jų genėjimas taip pat gali neatnešti laukiamų rezultatų. Tad šiuo atveju geriausia įsigilinti į konkrečių sodinių poreikius ir juos prižiūrėti taip, kaip yra rekomenduojama – taip darbus atliksite tikslingiau ir veltui negaišite savo laiko.

Pasirenkama darbų pobūdžio neatitinkanti sodo technika

Daugelį sodo darbų gerokai palengvina specialiai jiems pritaikyta technika, tačiau renkantis ją, taip pat neišvengiama klaidų. Pirmiausia klystama apsisprendžiant dėl tipo – daugelis įrenginių gali būti elektriniai, akumuliatoriniai ir benzininiai, tad turėtumėte įsidėmėti pagrindinius jų skirtumus. Elektriniai ir akumuliatoriniai įrankiai dažniausiai džiugina tyliu darbu ir nedideliu svoriu, tačiau abu jie turi apribojimų. Jei svarbiausias manevringumas, rinkitės akumuliatorinį modelį, o jeigu netoliese bus elektros lizdas – elektrinį. Tuo tarpu benzininiai įrankiai labiausiai tiks tuomet, kai reikės maksimalios galios ir efektyvumo.

Taip pat neretai klystama renkantis žolės pjovimo techniką – ypač tuomet, kai kalbama apie trimerio ir žoliapjovės pasirinkimą. Šiuo atveju reikėtų įsidėmėti, kad abu įrenginiai yra pritaikyti specifinėms užduotims, tad jeigu žolės plotai yra pakankamai dideli, tačiau netrūksta ir sunkiau prieinamų vietų, sandėliuke turėtų atsirasti ir žoliapjovė, irkrūmapjovė. Nors pirminių investicijų bus daugiau, vėliau darbai klostysis kur kas sklandžiau.

Visapusiškai neišnaudojamos turimos technikos galimybės

Rinkdamiesi sodo techniką, visuomet tikimės jos funkcionalumo, tačiau kai kuriais atvejais papildomas galimybes galime susikurti mes patys – tam tereikia pasitelkti priedus. Pavyzdžiui, kultivatoriai gali atlikti ne tik pagrindinius žemės apdirbimo darbus: prie jų taip pat galima prikabinti bulvių kasamąsias, plūgą, vagotuvą ir kitus panašius priedus. Kartais ši technika komplektuojama kartu su jais, tačiau detales galima įsigyti ir papildomai. Šiuos įrenginius rasite Pigu.lt el. parduotuvėje –šioje svetainėje juos nusipirksite gera kaina.

Nustoję kartoti šias klaidas, netrukus pastebėsite, kad sodo priežiūra tapo paprastesnė, o papildomų investicijų jai taip pat reikia kur kas mažiau. Šie darbai turi teikti malonumą – tuomet galutiniai rezultatai ir gausus derlius džiugins dar labiau.

21-274

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode