RETRO

Geriausi šalies studentai įvertinti Prezidentų vardinėmis stipendijomis

prezidentuPaaiškėjo 2022–2023 studijų metų Prezidentų vardinių stipendijų laureatai – 28 studentai, įvertinti už puikius akademinius pasiekimus įvairiose studijų kryptyse.

Lietuvos Respublikos prezidentų Antano Smetonos, Aleksandro Stulginskio, Kazio Griniaus, Jono Žemaičio ir Algirdo Brazausko garbei įsteigtos stipendijos geriausiai besimokantiems šalies studentams skiriamos kiekvienais metais.

Kandidatai stipendijoms atrenkami pagal jų pasiekimus studijose, mokslinėje, visuomeninėje ir meninėje veikloje. Studentai įvertinami už itin aukštus studijų rezultatus, dalyvavimą konkursuose, ekspedicijose ir studentų mokslinės praktikos projektuose, paskelbtus mokslo darbus ir kt.

Stipendijas gausiantys studentai studijuoja bakalauro, magistrantūros ir vientisųjų studijų programose vienuolikoje šalies aukštųjų mokyklų – aštuoniuose universitetuose ir trijose kolegijose.

Šiemet daugiausia stipendijų – trylika – skiriama studentams iš Vilniaus universiteto. Trys stipendijos atiteks Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentams, po dvi keliaus į Kauno technologijos ir Vilniaus Gedimino technikos universitetus, po vieną – į Lietuvos sveikatos mokslų, Vytauto Didžiojo ir Klaipėdos universitetus bei Vilniaus dailės akademiją.

Prezidentų vardinės stipendijos taip pat skiriamos dviem studentams iš Kauno kolegijos, po vieną pasidalins Vilniaus ir Šiaulių valstybinė kolegijos.

Devyniems studentams Prezidentų vardinės stipendijos įteikiamos už pasiekimus humanitarinių mokslų ir menų studijose. Penki geriausi studentai atrinkti iš gyvybės, sveikatos, veterinarijos ir žemės ūkio mokslų bei sporto studijų grupės. Dar penki – iš inžinerijos ir technologijos mokslo studijų grupės, taip pat penki iš socialinių ir ugdymo mokslų, teisės, verslo ir viešosios vadybos studijų grupės. Keturi studentai įvertinti už itin aukštus rezultatus matematikos, informatikos ir fizinių mokslų studijose.

Bakalauro studijų programose studijuojantiems studentams skiriamų stipendijų dydis siekia 230 eurų (5 BSI), iš viso jų teikiama penkiolika. Studijuojantiesiems magistrantūros arba vientisųjų studijų programose teikiamos 322 eurų (7 BSI) dydžio stipendijos, tokių šiemet trylika.

Geriausiems studentams kasmet numatoma iki 30 Prezidentų vardinių stipendijų. Į jas gali pretenduoti visų aukštųjų mokyklų studentai, studijuojantys valstybės finansuojamose ir nefinansuojamose vietose. Kandidatūras stipendijoms teikia aukštosios mokyklos, jas vertina Lietuvos mokslų akademijos ekspertai.

Prezidentų vardinės stipendijos įsteigtos 1995 metais, siekiant pagerbti Lietuvos Respublikos prezidentus ir paskatinti geriausius šalies studentus.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode