Parama dėkojame




Sprogimas

5 dalykai, kuriuos reikėtų žinoti kiekvienam kavos mėgėjui

 

Kava daugeliui iš mūsų yra tapusi kasdienybės palydove – šis gėrimas dažnai pasirenkamas ir sunkiais rytais, ir diskusijose su draugais, ir darbo pertraukų metu. Gurmanai įsitikinę, kad kavos paruošimas yra menas, kuris reikalauja įgūdžių ir tam tikrų niuansų išmanymo, tačiau iš tiesų, norint mėgautis puikaus skonio gėrimu, tereikia žinoti kelis esminius dalykus, kuriuos šį kartą ir aptarsime.

1. Kavą geriausia pirkti dviem savaitėms. Ne kartą įrodyta, kad atidarius kavos pakuotę, ji šviežia išlieka maždaug dvi savaites, todėl norint mėgautis aromatingu ir skaniu gėrimu, vertėtų vadovautis šiuo rodikliu. Jei gyvenate vienas ir kavą namuose geriate tik rytais, labiau verta rinktis mažesnes pakuotes, tačiau jeigu gausi Jūsų šeima neįsivaizduoja nei dienos be kavos, atitinkamai labiau pravers kur kas didesnės kavos pakuotės.

2. Gaminant kavą, labai svarbu pasirinkti tinkamą vandens temperatūrą. Nors sunku patikėti, tačiau neretai teigiama, kad karštą kavą geriausia gaminti pirmiausia ją užpilant šaltu vandeniu – esą tuomet šiame gėrime išlieka daugiau naudingų mineralų. Visgi, šiuo metu kavos aparatai Vilniuje ir kituose miestuose ženkliai populiarėja, tad šis faktas nebėra toks svarbus: tokie prietaisai patys sugeba parinkti optimaliausią temperatūrą, kad gėrimo skonis būtų nepriekaištingas.

3. Jei tik yra galimybė, vietoj maltos kavos visuomet geriau pirkti pupeles. Šio gėrimo gurmanai galėtų patvirtinti, kad kava iš šviežiai sumaltų pupelių turi kur kas malonesnį skonį ir žinoma, labiau viliojantį aromatą. Tad jeigu šiuo gėrimu norite mėgautis, nesuklysite pasirinkę tokį kavos gaminimo būdą. Tiesa, tai nereiškia, kad tam turėsite paskirti ir daugiau brangaus savo laiko: ypač tuomet, jeigu rinksitės ne kavamalę, o visus darbus už Jus atliekantį kavos aparatą. Tokių kavos aparatų kainos šiais laikais yra prieinamos kiekvienam, todėl gardžiais gėrimais galėsite mėgautis be didelių investicijų.

4. Malant kavą, labai svarbu atkreipti dėmesį į jos rupumą. Jei visgi nuspręsite pupeles malti patys, turėtumėte žinoti, kad kavos rupumas priklausys nuo malimo trukmės: kuo ilgiau tai darysite, tuo smulkesnė bus kava ir tuo sodresnis bus jos skonis. Tam, kad atrastumėte Jus tenkinantį variantą, gali tekti šiek tiek paeksperimentuoti: jei kava atrodė per silpna, kitą kartą ją sumalkite smulkiau, o jeigu norėtųsi silpnesnio ar ne tokio kartaus gėrimo, malkite stambiau. Nors dabar tai gali atrodyti sudėtinga, ilgainiui perprasite, kokie malimo nustatymai Jums tinka ir patinka labiausiai.

5. Kavos laikymo vieta turėtų būti atsakingas sprendimas. Geriausia, jeigu kavą iš pakuotės perpilsite į hermetišką indą ir laikysite jį kambario temperatūroje, tamsioje vietoje – tuomet gėrimo skonis bus nepriekaištingas. Atsiranda manančių, kad kavos šviežumui išsaugoti puikiai tinka šaldytuvas, tačiau pasirinkę tokią vietą, rezultatu galite labai nusivilti. Kava neretai naudojama siekiant sugerti nemalonius šaldytuvo aromatus, tačiau jos pačios aromatas tikrai nebebus toks malonus ir viliojantis.

Žinodami visus šiuos niuansus, visuomet galėsite mėgautis puikaus skonio kava. O jeigu svajojate, kad šis procesas pareikalautų kuo mažiau pastangų, pagalvokite apie kavos aparato įsigijimą – jis leis labai efektyviai pagaminti pačius įvairiausius kavos gėrimus. Platų šių prietaisų pasirinkimą ir patrauklias kainas rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode