Sprogimas

Saldi persimonų duona

Reikės:

60 g razinų

2 šaukštų arbatos ar vandens

90 g kvietinių miltų

90 g visų grūdo dalių kvietinių miltų

1 šaukštelio valgomosios sodos

1 šaukštelio cinamono

1/2 šaukštelio druskos

2 prinokusių ‛Hachiya’ veislės persimonų

1 apelsino žievelės

80 ml kefyro

90–100 g minkšto sviesto

110 g cukraus

2 kiaušinių

saujos migdolų skiedrelių

Dar šilta ji akimirksniu dingsta nuo stalo. Atvėsusi ilgai išlaiko drėgnumą, atrodo it šokoladinė. Tai pati minkščiausia, šilumos suteikianti persimonų duona, arba pyragas.

Kepame: orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Kepimo popieriumi išklojame stačiakampę kepimo formą.

Razinas užpilame karšta arbata ar vandeniu ir paliekame išbrinkti bent 20 minučių. Dubenyje sumaišome miltus, valgomąją sodą, druską ir cinamoną. Atidedame.

Nulupame labai prinokusių persimonų odelę arba šaukštu iškabiname minkštimą ir sutriname trintuve iki vientisos masės. Kitame dubenyje persimonų tyrę išplakame su kefyru ir nutarkuota apelsino žievele.

Elektriniu plaktuvu gerai išplakame minkštą sviestą, kol taps purus, kreminis. Supilame cukrų ir dar plakame apie kelias minutes, kol masė taps puri ir šviesi. Įmušame kiaušinį, išplakame, įmušame kitą kiaušinį ir dar paplakame. Laipsniškai supilame persimonų masę ir suplakame. Per kelis kartus suberiame miltus ir maišome šaukštu, kol ingredientai susimaišys, tik nepermaišome. Sudedame razinas (likusį skystį nupilame).

Supilame tešlą į skardą, pabarstome migdolų skiedrelėmis ir kepame apie 1 valandą. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti skardoje.

P.S. Neprinokusius persimonus kelias dienas palaikykite kambario temperatūroje arba įdėkite į popierinį maišelį su obuoliais.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode