Sprogimas

Makaronų ir moliūgų apkepas

 

Reikės:

   500 g virtų penne makaronų

   500 g keptų moliūgų

   120 g šaltai rūkytos šoninės

   20 g sviesto

   2 šaukštų miltų

   500 ml pieno

   šviežiai malto muskato

   1 lauro lapelio

   1 kupino šaukšto tarkuoto kietojo sūrio

   100 g varškės sūrio su kmynais

   100 g rūkyto „Medžiotojų“ sūrio

   100 g fermentinio sūrio

Makaronų apkepai yra supervalgis. Mane juos kepti išmokė vyras Tomas. Makaronų apkepus jis dažnai ruošdavo, kai susipažinę pradėjome susitikinėti Londone. Šis patiekalas puikiai tinka vaišinti draugus ar didesnę šeimyną – tai geras naminis maistas.

Gaminame: Šoninę supjaustome ir sudedame į įkaitintą keptuvę su sviestu. Pakepiname, kol apskrus. Suberiame miltus ir išmaišome. Tai bus bešamelio padažo variacija.

Supilame pieną, įtarkuojame muskato, įdedame lauro lapelį ir išjungiame kaitrą. Suberiame kietąjį sūrį ir išmaišome.

Smulkiname kitus ingredientus: varškės ir rūkytą sūrį supjaustome kubeliais, o fermentinį sutarkuojame burokine tarka. Į didelį dubenį suberiame virtus makaronus ir keptus moliūgus. Paskleidžiame sūrius ir užpilame pasiruoštu padažu. Viską išmaišome. Sudedame į dvi kepimo formas ir kepame 190 °C orkaitėje apie 30 minučių.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode