Sprogimas

Raudonieji kopūstai šventėms

 

Reikės:

2 didelių svogūnų

žiupsnio gvazdikėlių

ant šaukštelio galo muskato

0,5 raudonojo kopūsto

3 obuolių

2 burokėlių

70 g rudojo cukraus

150 ml obuolių acto

 

 

1 cinamono lazdelės

aliejaus

druskos

Raudonuosius kopūstus panašiai troškina ir anglai, ir vokiečiai. O aš rekomenduoju dar ir burokėlių pridėti – šių daržovių ir spalvos giminingos, ir vienas kito skonį pastiprina bei maloniai išryškina. Šį patiekalą galima pasigaminti ir likus dienai iki šventės – bus dar skaniau, skonis subręs. Puikus garnyras prie šventinės žąsies, anties, kalakuto.

Svogūnus supjaustome žiedais ir sudedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Suberiame prieskonius, cukrų, pasūdome ir kepame, kol jie suminkštės. Smulkiai supjaustome kopūstą. Obuolius ir žalius burokėlius sutarkuojame.

Dideliame puode sluoksniuojame kopūstus su obuoliais, burokėliais ir kepintais svogūnais. Užpilame obuolių actu, įmetame cinamono lazdelę ir kruopščiai užklojame kepimo popieriumi. Puodą uždengiame dangčiu ir troškiname apie 1–1,5 valandos. Jei daržovės atrodo sausokos, įpilkite šiek tiek vandens.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode