Sprogimas

Kakavinis pyragas su kakaviniu glaistu

Reikės:

250 g miltų

250-300 g cukraus

1/4 šaukštelio druskos

120 ml kefyro/grietinės

1 šaukštelio valgomosios sodos

1 šaukštelio vanilės ekstrakto

2 didelių kiaušinių

200 g sviesto

4 kupinų šaukštų Kepinių ir desertų kakavos „Beatos virtuvė

Glaistui:

80 g sviesto/kokosų aliejaus

4 šaukštų Kepinių ir desertų kakavos „Beatos virtuvė

6 šaukštų pieno

1 šaukštelio vanilės ekstrakto

50 g cukraus pudros

Žiupsnio druskos

2 saujų lazdyno ar kitokių riešutų, pasirinktinai

O čia tai pyragas – žvaigždė! Nepalieka abejingų ir dar labai praktiškas, nes namuose kone visą laiką visų reikalingų ingredientų būna. Arba beveik visų. Pagrindiniu smuiku čia groja naujoji mano Kepinių ir desertų kakava „Beatos virtuvė“, puikiausiai kepiniuose pavaduojanti šokoladą ir suteikianti jiems sodraus skonio. O glaistas, glaistas! Maloniai kakaviškai nuteikia gomurį. Pamatysite. Dar šis pyragas labai tinka laukiant netikėtų svečių – viską padarysite labai greitai, o kol keps – spėsite pasigražinti ar tiesiog atsipūsti.

Paimkite didesnį dubenį ir gerai jame sumaišykite persijotus miltus, cukrų, druską ir atidėkite. Kitame dubenyje suplakite kefyrą, valgomąją sodą, vanilės ekstraktą bei kiaušinius šakute ir atidėkite. Užvirkite virdulį su vandeniu ir pasiruoškite vieną puodelį karšto vandens.

Vidutinio dydžio puode ištirpinkite sviestą, suberkite kakavą. Gerai išmaišykite. Kai sviestas ištirpęs ir gerai susimaišęs su kakava, supilkite vieną puodelį karšto vandens. Leiskite paburbuliuoti kelias sekundes ir nukelkite nuo ugnies. Įkaitinkite orkaitę iki 190C.

Supilkite kakavinę masę į dubenį su miltais ir gerai išmaišykite šaukštu, kol karšta masė pravės. Tada supilkite kiaušinių masę ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kepimo skardą ir kepkite 20 minučių.

Kol pyragas kepa, pasiruoškime glaistą. Ištirpinkite sviestą mažame puode. Suberkite kakavą ir gerai išmaišykite. Supilkite pieną, vanilės ekstraktą bei suberkite cukraus pudrą. Viską gerai išmaišykite.

Riešutus paskrudinkite keptuvėje, kol paruduos. Atvėsinkite ir susmulkinkite peiliu. Suberkite riešutus į kakavinį glaistą. Kai pyragas iškeps ir išimsite jį iš orkaitės, iškart supilkite glaistą ant pyrago. Pilkite taip, kad padengtumėte pyragą iškart ir nereikėtų per daug lyginti šaukštu.

P.S. Galite kepti ir keksiukių formelėse.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode