Sprogimas

Salotos stiklainyje su avokadais

 

Reikės:

1 nedidelės saujelės mėtų

1 žaliųjų citrinų sulčių ir žievelių

1,5 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus

1 šaukšto medaus

žiupsnio druskos

1 nedidelio agurko

0,5–1 avokado

200 g avinžirnių ar raudonųjų arba baltųjų pupelių

2 slyvų

1 nektarino ar persiko

saujelės žalių ar tamsių vynuogių

2 dosnių saujų salotų lapų (pavyzdžiui, gražgarsčių, sultenių)

2–3 šaukštų skrudintų saulėgrąžų

Laimingos tos, kurios mėgsta avokadus. O nemėgstančioms siūlau pamėginti, nes tikrai labai skanu ir labai sveika. Šios salotos stiklainyje yra tobulos, nes jos labai gražios, o ingredientai vienas kitą papildo. Viskas, ką reikia padaryti, tai nusipirkti produktų, supjaustyti juos į paruoštą erdvų stiklainį ir užpilti padažu. O kai ateis laikas pietauti, tik apversite stiklainį – padažas pasklis po visas salotas pats. Šias salotas specialiai siūlome savaitės pabaigai, nes jei pirmadienį užsisakysite avokadų, tai ketvirtadienį jie bus prinokę ir minkšti.

Gaminame: padažui išspaudžiame citrinos sultis, nutarkuojame žievelę. Mėtų lapelius suplėšome ir viską sudedame į trintuvę. Sutriname ir supilame aliejų, pasūdome ir gerai išmaišome. Supilame padažą į pasiruoštą stiklainį.

Agurką nuskutame ir daržovių skustuku supjaustome juostelėmis. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą, tada šaukštu išskobiame minkštimą ir supjaustome kubeliais. Išimame slyvų ir nektarino kauliukus, supjaustome griežinėliais ar kaip tik norisi. Vynuoges perpjauname pusiau.

Dabar jau sluoksniuojame salotas: pirmiausia klojame agurkų juosteles, tada avokadus, pupeles, slyvas ir nektarinus, vynuoges, salotų lapelius ir pabarstome saulėgrąžomis. Prieš valgydamos apverčiame stiklainį, kad padažas pasiskirstytų tarp visų sluoksnių. Skanaus.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode