Sprogimas

Upėtakio suktinukai su grybais grietinėlės ir česnakų padaže

 

Reikės:

500 g upėtakio file

1 vidutinio svogūno

150 g rudųjų pievagrybių

50 g mažųjų špinatų

30 g sviesto

1 šaukštelio „Santa Maria" citrininių žuvies prieskonių

žiupsnio druskos ir pipirų

Padažui reikės:

20 g sviesto

skiltelės česnako

ryšulėlio petražolių

100 ml grietinėlės

žiupsnelio druskos

Visi turbūt sutiksite su manimi, kad mes, lietuviai, valgome per mažai žuvies. Dažniausiai tai nutinka tik lankantis restoranuose ar per didžiąsias metų šventes, tad dabar pats laikas pagalvoti, kokie žuvies patiekalai papuoš jūsų šventinį stalą. Iki švenčių žadu jums pasiūlyti ir puikų karpio receptą, o dabar noriu atkreipti jūsų dėmesį į šiuos upėtakio suktinukus su grybais, nuo kurių vaizdo ir skonio nugrius visi, ką bepasikviesite į svečius…

Galite pirkti jau paruoštą upėtakio file, sutaupysite keliolika minučių virtuvėje, galima pačiam išsipjaustyti, priklauso nuo to, ką šviežio rasite aplankytoje parduotuvėje. Jei gaminsite šį receptą, patys įsitikinsite nebus tai brangus ar neįperkamas patiekalas, o šventiškumo stalui tikrai suteiks.

Šiems suktinukams naudojau populiariuosius „Santa Maria“ citrininius žuvies prieskonius, kuriuos, ko gero, galima rasti beveik kievienos šeimininkės prieskonių dėžutėje. Šis kvapnus prieskonių mišinys išsiskiria malonia citrinos rūgštele, o kaip žinia citrina bet kokį žuvies patiekalą pakelia vienu laipteliu aukštyn! Citrinai kompaniją palaiko svogūnai, morkos, raudonoji paprika ir net trijų rūšių pipirai, tad šie „Santa Maria“ prieskoniai tiks tiek žuviai, tiek troškiniams, sriuboms ar vištienos patiekalams gardinti. O be to, čia nerasite anei žiupsnio pridėtinės druskos. Grįžtam prie upėtakio.

Upėtakio file gabalėlius apibarstykite „Santa Maria“ citrininiais žuvies prieskoniais, žiupsneliu druskos ir atidėkite pasimarinuoti. Per tą laiką pasigaminsite suktinukų įdarą.

Keptuvėje ištirpinkite 20 g sviesto ir iki gelsvos spalvos pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Jam suminkštėjus dėkite nedideliais gabalėliais pjaustytus ruduosius pievagrybius. Jiems apkepus berkite šiek tiek druskos ir pipirų, išmaišykite. Jau visai baigiant ruošti įdarą, dėkite mažuosius špinatus, jie suminkštės akimirksniu. Įdarui leiskite šiek tiek atvėsti.

Į pamarinuotus upėtakio gabalėlius dėkite šaukštą įdaro ir gražiai sukdami suformuokite suktinukus. Paruoštus suktinukus dėkite į sviestu pateptą skardelę ir apibarstykite duonos džiuvėsėliais.

Upėtakį kepkite apie 20 minučių iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje kol viršus gražiai paruduos.

Kol suktinukai kepa, imkitės padažo. Į keptuvę dėkite gabalėlį sviesto ir smukiai pjaustytą česnaką, jį pakepinkite iki geltonos spalvos. Dėkite saujelę pjaustytų petražolių ir pilkite grietinėlę, paskaninkite druska. Padažas sutirštės per kelias minutes.

Traškius, skaniai apskrudusius suktinukus patiekiame su grietinėlės ir česnakų padažu, jums patinkančiomis lapinėmis salotomis bei citrinos griežinėliu. Sakiau, kad bus kaip tikram restorane…

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode