Sprogimas

Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu

Autorius apie receptą: Gaivus, gardus torčiukas, mums labai patiko! 

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 8

ĮDARUI:

2 vienetai

avokadų (gerai prinokusių, minkštų)

 

250 gramų

graikiško jogurto

 

250 gramų

kreminio sūrio

 

100 mililitrų

apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)

 

15 gramų

želatinos

 

2 šaukštai

cukraus pudros

 

PAGRINDUI:

120 gramų

anakardžių riešutų

 

1 vienetas

apelsinų

 

6 vienetai

džiovintų abrikosų

 

6 vienetai

džiovintų slyvų

 

3 šaukštai

avižų sėlenų

 

VIRŠUI:

150 gramų

džiovintų abrikosų

 

150 mililitrų

apelsinų sulčių (šviežiai spaustų)

 

8 gramai

želatinos

 

1 šaukštelis

apelsino žievelės

 

PARUOŠIMO BŪDAS:

PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.

1.

Pagrindui džiovintus abrikosus ir slyvas 30 min užmerkite apelsinų sultyse. Originaliame recepte reikia nupilti likusias sultis, o aš nenupyliau ir dar įdėjau keliais šaukstais daugiau avižų sėlenų (ne 2-3 šaukštus o 4-5). Sutrinkite smulkintuvu riešutus, džiovintus vaisius ir sėlenas iki vientisos masės, pridėkite apelsinų žievelės. Šią masę sudėkite į 20–22 cm skersmens formą ir prispauskite šaukštu prie dugno. Dėkite į šaldytuvą, kol gaminsite sūrio masę.

2.

Sūrio sluoksniui (įdarui) želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite 15 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite. Išskobtą avokadų minkštimą sublenderiuokite su jogurtu ir "Philadelphia"sūriu, įdėkite cukraus pudros. Kelis šaukštus avokado ir sūrio mišinio dėkite į ištirpintą želatiną ir išmaišykite, ir tik po to sumaišykite su pagrindine mase. Supilkite masę ant paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

3.

Abrikosų sluoksniui (viršui) džiovintus abrikosus 1 val. užmerkite vandenyje, po to trumpai pavirkite, kol suminkštės. Nupilkite vandenį ir sudėkite apelsinų žievelę. Viską sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės.

4.

Želatiną užpilkite apelsinų sultimis ir palikite 15 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Ištirpintą želatiną supilkite į abrikosų masę, ir viską gerai išmaišykite. Kai sūrio sluoksnio viršus truputį apstings, užpilkite abrikosų sluoksnį ir pastatykite į šaldytuvą sustingti, geriausiai per naktį. Skanaus!

Lamaistas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode