Sprogimas

Nostalgiškas medaus tortas

INGREDIENTAI:

 PORCIJŲ SKAIČIUS: 8

TEŠLAI:

3.5 stiklinės     

miltų

1 stiklinė          

cukraus

100 gramų       

sviesto

2.5 šaukšto     

medaus

1 šaukštelis     

sodos

2 vienetai        

kiaušinių

KREMUI:

1 litras              

grietinės

3 šaukštai        

cukraus pudros

šiek tiek           

citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS:

 PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 45 MIN.

1.                        Iš pradžių pasiruošime tešlą. Į puodą suberti cukrų, sudėti sviestą supjaustytą gabaliukais ir supilti skystą medų. Puodą statome ant garų vonelės ir nuolatos maišydami kaitiname, kol cukrus beveik ištirps. Masę šiek tiek atvėsiname. Tada po truputį pilame gerai išplaktus kiaušinius ir viską išmaišome. Sodą nugesiname su šiek tiek acto ir supilame į mišinį. Viską gerai išplakti. Suberiame 3 stiklines miltų. Užminkyti tešlą. Tada ją išversti ant miltais pabarstyto stalo ir baigti minkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Jei reikia, įberti daugiau miltų.

2.                        Įkaitinti orkaitę iki 200ºC. Gautą tešlą padalinti į 5 lygias dalis. Atsikirpti 5 kepimo popieriaus lakštus. Ant jų iškočioti lakštus. Lakštai turi būti didesni nei 27 cm skersmens torto forma. Iškočioti visus lakštus iš karto. Kepti karštoje orkaitėje po vieną 3-4 minutes. Stebėti, kad nesudegtų, nes kepa tikrai labai greitai. Tik ką ištrauktus lakštus reikia iš karto apipjauti naudojant torto formą, nes paskui labai trupės. Likučius pasilikti, bus trupiniai papuošimui.

3.                        Dabar reikia pasiruošti kremą. Į didelį dubenį supilti grietinę ir citrinos sultis, suberti cukraus pudrą. Viską plakti iki standumo. Gautu kremu pertepti atvėsusius lakštus. Visą tortą aptepti likusiu kremu ir apibarstyti iš lakštų padarytais smulkiais trupinėliais. Papuošti cukraus pudra.

Lamaistas.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode