Sprogimas

Kokoso pyragaičių receptas

 

Gaminimas:

Na bet ir šokolado kaina mūsų parduotuvėse… Šiam kokosų pyragui šiandieną turėjau visų reikiamų produktų išskyrus baltojo šokolado. Išskubėjau į parduotuvę įsigyti ir teko nustebti: baltojo šokolado radau dviejų rūšių ir abiejų 100 g kaina –  1 €. Tuomet supratau ir galiu Jums pasakyti atvirai – šio pyrago savikaina nėra maža ir laiko jį pagaminti užtruksite, tačiau PYRAGAS VERTAS kepti ypatingomis progomis!

  1. Taigi pirmiausia reiktų pasmulkinti kokoso drožles. Teko matyti, kad pirmiausia drožles gerai išmirko vandenyje (3-4 val.), tuomet su tuo pačiu vandeniu mala el.smulkintuvo inde, nukošia ir nokoštas drožles dar kartą permala, tuomet paskleidžia kepimo formoje ir džiovina (orkaitėje, įkaitintoje iki 90°C temperatūros). Taip šįkart dariau. Tačiau jeigu drožles malsite visai jų nemirkę – nesuklysite, manyčiau, rezultatas bus labai labai panašus.
  2. Tuo tarpu peiliu pasmulkiname baltą šokoladą, beriame į dubenį, sumaišome jį su kambario temperatūros sviestu ir pašildome virš verdančio vandens, išmaišome. Į šiltą šokolado masę suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišome, leidžiame cukrui ištirpti (keletą minučių).
  3. Atskirame dubenyje, kuriame suksime visą kokoso pyragaičių tešlą, išplakame 5 kiaušinių baltymus (ne iki putų!), supilame baltojo šokolado masę, sudedame smulkintas kokoso drožles. Elektriniu plaktuvu arba šluotele gerai išmaišome. Pagardiname žiupsneliu druskos, padedančios atsiskleisti kitiems skoniams. Beriame nuo pusės iki dviejų trečdalių stiklinės miltų (priklausomai kaip atrodys tešla, o ji turi likti gan skystoka). Išmaišome paskutinį kartą ir supilame kokosinių pyragaičių masę į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi. Dedame į orkaitę kepti apie 40 min. 180°C temperatūroje. Iškepus pyragui, leidžiame jam atvėsti ir tuomet supjaustome į kvadratinius pyragaičius. Skanaus!

jokubosreceptai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode