Sprogimas

Trys žmonės, įskaitant savo vestuvių 56 metų sukaktį šventusią senyvą porą, žuvo nuo žaibo smūgio viename Vašingtono parke šalia Baltųjų rūmų, penktadienį pranešė pareigūnai.

Žaibas ketvirtadienį prieš 19 val. vietos (penktadienį 1 val. Lietuvos) laiku trenkė Lafayette'o (Lafajeto) skvere – JAV sostinės parkelyje kitapus gatvės nuo Baltųjų rūmų. Per incidentą buvo du vyrai ir dvi moterys „kritinių, gyvybei pavojų keliančių sužalojimų“, sakoma Vašingtono priešgaisrinio ir nepaprastųjų situacijų departamento pranešime.

Nukentėjusieji buvo išvežti į vietos ligonines, bet penktadienį sostinės policija patvirtino, kad mirė sutuoktiniai – 75 metų Donna Mueller (Dona Miuler) ir 76 metų Jamesas Muelleris (Džeimsas Miuleris) – iš Džeinsvilio Viskonsine.

Sutuoktiniai, kurių draugystė užsimezgė dar mokykloje, buvo atvykę į Vašingtoną švęsti savo vestuvių metinių, jų dukterėčia Michelle McNett (Mišel Maknet) sakė Viskonsino laikraščiui „Milwaukee Journal Sentinel“.

Vėliau penktadienį mirė trečias sužeistasis – 29 metų vyras, nurodė policija.

Dar vieno suaugusiojo būklė tebėra kritinė.

Baltųjų rūmų atstovė sakė, kad prezidento Joe Biden (Džo Baideno) administraciją „nuliūdino ši tragiška žūtis“.

„Meldžiamės už tebekovojančius dėl savo gyvybės“, – sakoma atstovės spaudai Karine Jean-Pierre (Karin Žan-Pjer) pranešime.

JAV Slaptosios tarnybos ir parkų policijos pareigūnai nuskubėjo suteikti pagalbos, kai pamatė trenkiant žaibą, per socialinius tinklus parašė Priešgaisrinio ir nepaprastųjų situacijų departamento atstovas Vito Maggiolo (Vitas Madžolas).

Atrodo, kad aukos buvo pasislėpusios nuo audros po vienu iš parko medžių.

„Medžiai nėra saugios vietos, – dienraščiui „The Washington Post“ sakė V. Maggiolo. – Visi, bandantys pasislėpti po medžiu, [turi žinoti], kad ten būti labai pavojinga.“

Pražūtingas incidentas įvyko ketvirtadienio pavakare Vašingtoną užklupus smarkiai audrai su perkūnija.

JAV meteorologijos tarnybos duomenimis, Jungtinėse Valstijose pastarąjį dešimtmetį nuo žaibo smūgių žūdavo vidutiniškai 27 žmonės per metus.

Tik maždaug 10 proc. žaibo smūgį patyrusių žmonių miršta – paprastai nuo širdies smūgio, tačiau daugelio sveikata smarkiai ir ilgam sutrikdoma, įskaitant neurologinius pažeidimus.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode