RETRO

Šiaurės Kroatijoje 12 Lenkijos piliečių žuvo ir 30 buvo sužeisti šeštadienį jų autobusui, važiavusiam į Zagrebą, nulėkus nuo greitkelio, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Iš pradžių buvo skelbta apie 11 žuvusiųjų, bet vienas iš sužeistųjų mirė ligoninėje, per spaudos konferenciją Varaždino mieste sakė vidaus reikalų ministras Davoras Božinovičius.

Iš 30 sužeistųjų, išvežtų į vietos ligonines, 18-os būklė sunki, sakė Kroatijos greitosios pagalbos tarnybos vadovė Maja Grba Bujevič.

Į nelaimės vietą buvo pasiųsta 16 greitosios pagalbos komandų.

Lenkijos konsulinė darbuotoja Dagmara Lukovič sakė, kad keleiviai buvo Lenkijos piliečiai. Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, autobusas buvo registruotas Lenkijoje.

„Kaip nurodoma kai kuriuose pranešimuose, tai buvo grupė piligrimų, keliavusių į Medžugorję“ – katalikų šventovę kaimyninėje Bosnijoje ir Hercegovinoje, kasmet pritraukiančią tūkstančius maldininkų.

„Didelė avarija įvyko apie 5 val. 40 min. (vietos, 6 val. 40 min. Lietuvos) laiku. Autobusas nuvažiavo nuo kelio ir įkrito į pakelės griovį“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos atstovas Marko Muričius (Markas Muričius).

Incidentas įvyko maždaug už 60 km nuo Zagrebo.

Kroatiją vasarą užplūsta daugybę turistų. Daugelis jų vyksta poilsiauti į vaizdingą Adrijos jūros pakrantę. Nuo šių metų sausio iki liepos Kroatiją aplankė apie 580 tūkst. lenkų turistų.

Rytų Kroatijoje pernai liepą greitkelyje sudužus autobusui žuvo dešimt turistų iš Kosovo.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode