Sprogimas

Per parą dėl traumų į didžiųjų miestų ligonines kreipėsi daugiau nei 500 žmonių

didziujuDėl patirtų traumų antradienį į trijų didžiausių miestų ligonines kreipėsi daugiau nei 500 asmenų, dėl išliekančių slidžių kelių ir šaligatvių įstaigos su nerimu laukia traumuotų pacientų ir trečiadienį.  

Anot Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovės Astos Bagdonavičienės, antradienį į Skubios pagalbos skyrių kreipėsi 283 pacientai, 125-iems iš jų prireikė traumatologinio pobūdžio pagalbos.

„Šis skaičius nedaug viršija mūsų standartinį paros vidurkį (apie 100-120 traumuotų pacientų), tačiau pasižymėjo rimtesniais atvejais, nes net 19 pacientų teko hospitalizuoti dėl įvairių kaulų lūžių, kuriems reikalingas jau operacinis gydymas – tai beveik dvigubai daugiau nei įprastai“, – BNS trečiadienį teigė ji.

Pasak Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų atstovo Sauliaus Tvirbuto, ligoninės Traumatologijos punkte per praėjusią parą dėl patirtų traumų sulaukta 214 pacientų. Tai – maždaug dvigubai daugiau nei kitomis dienomis.

„Vyravo darbingo amžiaus žmonės, kuriems nepavyko nuvykti į darbovietes. 38 žmonės paguldyti į ligoninę stacionariam gydymui. Šiems pacientams prireikė operacijų dėl šlaunikaulių, blauzdikaulių, kulkšnių lūžių“, – nurodė jis.

Tuo metu Klaipėdoje antradienį fiksuotos septynios traumos.

„Vakar dienai fiksavome septynias traumas. Palyginus su situacija, kokia buvo iš ryto Klaipėdoje, visiškas ledas tiek gatvėse, tik šaligatviuose, labai menkai nukentėjo žmonės. Dvi paauglės paslydo, susitraumavo rankas, šiek tik vėliau vyriškis dėl galvos traumos. Kreipėsi trys vyrai, vėliau vienas atsisakė“, – sakė Klaipėdos greitosios medicinos stoties pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė.

S. Tvirbuto teigimu, trečiadienio rytą pacientų besikreipiančių dėl traumų srautas buvo įprastas.

„Trečiadienio rytas buvo ramesnis, vyravo įprasti pacientų srautai, nors neatmestina tikimybė, kad dėl vis dar slidžių kelių patyrusių traumas žmonių gali būti daugiau nei įprasta“, – teigė jis.

Tuo metu N. Dambrauskienė pažymėjo, jog trečiadienio rytą dėl traumų nesikreipė nei vienas asmuo.

„O šįryt nieko neturėjome“, – nurodė ji.

Sostinės ligoninės atstovė A. Bagdonavičienė pažymėjo, kad dabartinės oro sąlygos ir prognozės verčia sunerimti, jog traumų ir toliau bus daug.

„Su atvykstančių žmonių srautu ligoninės priimamajame mūsų Skubios pagalbos skyriaus gydytojai ortopedai traumatologai kol kas šauniai susitvarko, tačiau prognozuojama lietinga savaitė, šaligatvius verčianti čiuožyklomis, verčia nerimauti, nes augantis traumuotų pacientų hospitalizacijos poreikis gresia perpildytais skyriais ir vietų trūkumu Ortopedijos ir traumatologijos centre“, – pasakojo ji.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode