Sprogimas

Augo prezidento G. Nausėdos populiarumas

Naujausioje reitingų lentelėje į viršų šoko prezidento Gitano Nausėdos populiarumas – jį teigiamai vertina 60,3 proc. gyventojų, rodo šeštadienį paskelbta „Lietuvos ryto“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa.

„Geriausias rezultatas yra G. Nausėdai, 60,3 proc. teigiamų vertinimų, o kovo mėnesį buvo 51,4 proc., tai beveik devynių procentinių punktų augimas“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Neigiamai prezidentų vertina 21 proc. respondentų (kovą – 26,8 proc.).

Sociologas išaugusį prezidento populiarumą sieja su koronaviruso pandemijos pabaiga ir didesniu G. Nausėdos matomumu užsienio vizituose.

„Manyčiau, kad pusantrų metų trukęs gana vidutinis reitingas kaip prezidentui, virš 50 proc., kaip prezidentui, susijęs su karantino laikotarpiu, kai prezidentas negalėjo vykdyti savo įprastų prezidento funkcijų, važiuoti į užsienį, atstovauti, pasirodyti, priiminėti svečius“, – teigė V. Gaidys.

Pasak jo, šalies vadovas siekė būti matomas vidaus politikoje, subūrė koronaviruso ekspertų tarybą, bet „žmonės ne dėl to jį rinko“.

„Baigėsi karantinas, prezidentas Kyjive buvo su kitais prezidentais, būtent, pradėjo veikti taip, ko iš jo ir tikimasi, dėl to tas rezultatas visai neblogas“, – kalbėjo V. Gaidys.

Antra pagal populiarumą yra opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos vadovė Vilija Blinkevičiūtė su 45,7 proc. (kovą – 41,5 proc.) teigiamų vertinimų, neigiamų – 27,2 proc. (27 proc.).

Trečias – krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas, kurį teigiamai vertina 43,6 proc. (39,9 proc.) respondentų, neigiamai – 26,2 proc. (28,4 proc.)

„Aš galbūt labiau trečią vietą pažymėčiau, 43,6 proc., pas jį (A. Anušauską) neblogas augimas, buvo 39,9 proc., tai vienas iš dviejų ministrų, kurie turi teigiamą balansą ir nuosekliai auga jo reitingas“, – sakė „Vilmorus“ vadovas.

Ketvirtoje vietoje Saulius Skvernelis su 40,8 proc. palankių vertinimų (37,4 proc.), penktoje – Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen su 37 proc. (36,2 proc.), šeštoje – premjerė Ingrida Šimonytė su 35,2 proc. (35,5 proc.), septintoje – vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su 31,3 proc. (28,9 proc.), aštuntoje – socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė su 30,9 proc. (27,8 proc.), devintoje – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis su 27,7 proc. (26,9 proc.), dešimtoje – finansų ministrė Gintarė Skaistė su 26,4 proc. (20,8 proc).

V. Gaidys išskiria Monikos Navickienės reitingą.

„M. Navickienė pastoviai turi pliuso ženklą, matyt, socialiniai reikalai, žmonėms tinka, patinka, kaip ji tai pateikia, patinka“, – pastebėjo V. Gaidys.

Jis taip pat pažymėjo, kad teigiamą balansą turi ir opozicinės Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ vadovas parlamentaras Saulius Skvernelis, kurį neigiamai vertino 35,9 proc. respondentų.

Kitų dešimtuke esančių politikų neigiamas vertinimas yra kiek didesnis nei teigiamas.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvi apklausa atlikta gegužės 12-18 dienomis, apklaustas 1001 žmogus, tyrimo rezultatų paklaida siekia 3,1 procento.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode